A HÍRADÓBAN FIGYELMEZTETTÉK AZ EMBEREKET! HA ILYEN CSOMAGOT KAP SEMMIKÉPPEN NE VEGYE ÁT, NE ÍRJA ALÁ AZ ÁTVÉTELI ELISMERVÉNYT! MINDEGY, HOGY POSTÁS VAGY FUTÁR HOZZA! Ne vegye át, ha ilyen csomagot kap a futártól! – Mindenkit figyelmeztetnek a hatóságok!

A HÍRADÓBAN FIGYELMEZTETTÉK AZ EMBEREKET! HA ILYEN CSOMAGOT KAP SEMMIKÉPPEN NE VEGYE ÁT, NE ÍRJA ALÁ AZ ÁTVÉTELI ELISMERVÉNYT! MINDEGY, HOGY POSTÁS VAGY FUTÁR HOZZA! Ne vegye át, ha ilyen csomagot kap a futártól! – Mindenkit figyelmeztetnek a hatóságok!

Ne vegye át, ha ilyen csomagot kap a futártól! – Mindenkit figyelmeztetnek a hatóságok!

Osszátok kérlek, fontos, hogy minél gyorsabban, minél több emberhez eljusson! Köszönjük!

AZ utóbbi hetekben ismét több csomag érkezett magyarokhoz!

Egy  cég névre szóló csomagban, anélkül küldött fogyókúrás terméket magánszemélyeknek, hogy azokat az érintettek megrendelték volna.

Legjobb, ha az ilyen kéretlen csomagot nem veszi át a fogyasztó, hívta fel a figyelmet a fogyasztóvédelem.
Érdekessége az esetnek, hogy a Vital Investments lengyelországi cég anélkül küldött Green Coffee Plus elnevezésű fogyókúrás terméket magánszemélyeknek, akik között voltak NFH dolgozók is, hogy azokat megrendelték volna az érintettek. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság eljárást indított „Kéretlenül küldött étrend-kiegészítő készítmény” miatt, a cég ellen.

Ugyanakkor vizsgálja a hatóság a termék értékesítésének körülményeit, a készítmény összetevőit, és azt is ellenőrzi, hogy a termék megfelel-e az étrend-kiegészítőkre vonatkozó nagyon szigorú előírásoknak. Ugyanakkor az NFH azonnal felvette a kapcsolatot a futárszolgálattal, amely kiszállította a terméket és az esetleges jogsértések felderítése céljából a lengyel társhatóságokkal is kapcsolatba lépett.

Az NFH felhívja a fogyasztók figyelmét arra is, hogy ilyen esetben az a legjobb megoldás, ha a kéretlen csomagot nem veszik át. Fontos tudni, hogy, ha az átvételkor átvételi elismervény aláírását is kéri a futárszolgálat (amit rendszerint szokott), akkor már az átvétellel létrejön a szerződés a címzett és a termék küldője között, ettől viszont írásban 14 napon belül minden indoklás nélkül el lehet állni. Bevett szokás hogy az első csomag még ingyenes, de az átvételi elismervény aláírásával általában azt is vállalja a fogyasztó, hogy a jövőben további csomagokat rendel meg, természetesen ezért már fizetni kell. Tehát nem érdemes örülni az ingyen ajándéknak, hanem azzal védjük meg magunkat sok kellemetlenségtől, hogy a nem rendelt árut nem vesszük át.

Az NFH közleményt adott ki, hogy nagyon oda kell figyelni, mert a Green Coffee Plushoz hasonló fogyókúrás étrend-kiegészítők, vagy kozmetikumok, higiéniás termékek, ha már felbontották őket, akkor kivételt képeznek az indoklás nélküli, 14 napos elállási lehetőség alól. Tehát ha nem rendeltünk, akkor ne fogadjuk el a csomagot, de ha elfogadtuk mégis, (arra gondolva, hogy valamelyik hozzátartozónk rendelte), akkor ne bontsuk fel, hanem haladéktalanul jelezzük írásban, hogy nem tartunk rá igényt, így nem tudják utólag kifizettetni.

Forrás : hirado.hu

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
error: Content is protected !!