Site icon 24 óra! – Friss hírek

ABLAKCSERE, AJTÓCSERE, SZIGETELÉS, NAPELEM, ÚJ FŰTÉS ÁLLAMI PÉNZBŐL >> AKÁR 90%-OS ÁLLAMI TÁMOGATÁST KAPHATSZ! MUTATJUK HOGY KAPHATSZ RÁ NAGYON SOK PÉNZT!

ABLAKCSERE, AJTÓCSERE, SZIGETELÉS, NAPELEM, ÚJ FŰTÉS ÁLLAMI PÉNZBŐL >> AKÁR 90%-OS ÁLLAMI TÁMOGATÁST KAPHATSZ! MUTATJUK HOGY KAPHATSZ RÁ NAGYON SOK PÉNZT!

ABLAKCSERE, SZIGETELÉS, NAPELEM ÁLLAMI PÉNZBŐL >> MUTATJUK HOGY KAPHATSZ RÁ NAGYON SOK PÉNZT! Elindultak a pályázatok, ne várjon ölbe tett kézzel, mert lemaradhat! Fontos információk, amit csak nagyon kevesen tudnak! Nagyon sok pénzt adnak ablakcserére, ajtócserére, hőszigetelésre, napelem felszerelésre stb. MAGÁNSZEMÉLYEKNEK!!!

MOST PEDIG A LEGFONTOSABBAK! MUTATJUK MIT KELL TENNIE, ELINTÉZNIE, HOGY MEG IS KAPJA A MILLIÓKAT, AMIRE PÁLYÁZIK >>>>>>>>

A kamattámogatott lakossági energetikai hitelek feltételei az iskolakezdéssel azonos időben változnak. Egyes felmérések szerint egyre nagyobb az igény az energiatakarékos lakásokra. Nagy kérdés azonban az, hogy eléggé vonzónak tartják e a lakás és háztulajdonosok a támogatott hiteleket, amelyekből fel tudnák újítani otthonaikat. Nem kevés a tét, több tízezer háztartás energia hatékonyabbá tétele amire összesen 115 milliárd forintot szán a kormány.

Eléggé kecsegtetőnek tűnik a hitelkonstrukció, kizárólag energetikai fejlesztésre adják a kamatmentes kölcsönt, amit 10 százalék önerőhöz kötnek. A hitel futamideje maximum 20 év lehet, családi ház tulajdonosok maximálisan 10 millió forintot igényelhetnek erre a célra, társasházak esetén lakásonként 7 millió forintot. 500 ezer forint a minimális összeg erre a célra és 2 millió forintig nem kérnek hozzá hitelfedezetet.

A egyik legfontosabb módosítás, hogy a vissza ne térítendő támogatással is kombinálható a kölcsön, s szeptember első napjától az önrész helyett a saját forrás fogalma kerül bevezetésre, ami egyszerre tartalmazhat állami támogatást és önerőt is.

A magyar lakosság számára fontos szempont az energiahatékonyság, a háztartások 24 százaléka ismerte fel ennek jelentőségét, a rezsicsökkentés lehetőségét. Bizonyos felmérések szerint a következő 5 évben 920 ezer háztartásban szeretnének valamilyen energia-megtakarítással járó felújításokat végezni ott ahol élnek.

Rengeteg jótékony hatása van az épületek korszerűsítésének, energiatakarékosságának növelésének. Nagyon komoly nemzetgazdasági előnyök származnak az energia-hatékonyabb otthonok létrehozásából, s akkor még a klímaváltozás hatásainak enyhítéséről még nem is beszéltünk. Javul az emberek közérzete, egészségügyi állapota az energiahatékonysági felújítások során kialakított új környezetben, ami jelentős mértékben csökkentheti az egészségügyi és a társadalombiztosítási kiadásokat. Mindenképpen érdemes és fontos kormányzati szinten foglalkozni ezzel a dologgal.

Ajándékmilliókból újíthatod fel az otthonod: még pályázni sem kell!

LAKÁSFELÚJÍTÁS, CSALÁDI HÁZ FELÚJÍTÁS INGYEN PÉNZBŐL >> MÉG PÁLYÁZNI SEM KELL, CSAK IGÉNYELNI! ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

A Pénzcentrum egy tanulmány példáján keresztül szeretné bemutatni, hogy érdemes akár kölcsönből is megoldani az  otthonunk energetikai korszerűsítését, mert bizonyított tény, hogy az esetek legnagyobb többségében  többet lehet megtakarítani a rezsin, mint amennyibe került a beruházás.Ezeket akár hitelből is finanszírozhatjuk, méghozzá úgy, hogy egy fillérünkbe sem kerül majd.

A felmérések azt mutatják, hogy bizonyos esetekben, akár  65-80 százalékot is meg lehet a rezsin spórolni a korszerűsítés után, ezrét érdemes egy megfelelő kölcsönt felvenni, mert  az energetikai számítással alátámasztott beruházás után a havi átalányon megtakarított összeg az esetek többségében nagyobb, vagy legalább akkora lesz, mint a megvalósításhoz felvett hitel törlesztőrészlete.

Természetesen ahhoz, hogy lássuk, hogy  a mi esetünkben mik a lehetőségek, mindig egyedi számítást kell végezni, ehhez elsősorban érdemes elkészíttetni az ingatlan zöldkártyáját, ez nem csak az ingatlan  jelenlegi állapotát mutatja, hanem  megfogalmaz egy ajánlást is  a korszerűsítésre. Utána pedig szét kell nézni a piacon lévő hitelkonstrukciók között .

Erre természetesen érdemes használni a Pénzcentrum kalkulátorát,  amely több mint 30 bank termékeit hasonlíthatja össze, itt  megtalálhatóak  a korszerűsítésre igénybe vehető lakáshitelek, és a  szabad felhasználást biztosító személyi kölcsönök is. De, annak érdekében, hogy jobban szemléltesse állítása igazát, a Pénzcentrum egy konkrét példán is bemutat egy mintaszámítást.

A paraméterek beállításánál abból indult ki, hogy:

A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót :

 

Nekik már sikerült

Aki szkeptikus azzal kapcsolatosan, hogy  valóban érdemesebb hitelből megoldani, annak, érdemes szemügyre vennie az Energiaklubnak egy  nemrég publikált kiadványát, ebbe nemcsak  a gyakorlati tanácsokat adnak, hanem   konkrét példákkal igazolják a szakemberek  az energetikai korszerűsítések létjogosultságát, fontosságát. Azt is hangsúlyozzák az  útmutatóban, hogy  ez igencsak döntő szempont a finanszírozás szempontjából, hogy  “a kiszámított megtérülés néha hosszú idő lehet, de ha a beépített technológia élettartamán belül van, akkor egyértelműen pozitív lesz a mérleg.”

Családi ház komplex korszerűsítése

Lássunk egy konkrét példát a Pénzcentrum jóvoltából. Teljes energetikai felújításon esett át egy, az 1930-as években épült keszthelyi családi ház. A ház teljesen új tetőt kapott,  nemcsak födém- és  homlokzatszigetelést.

A Pénzcentrum táblázatában jól látszik az óriási különbség:

A ház  „gyenge” besorolásból,  a teljes körű felújításnak köszönhetően besorolásból “energiatakarékos” besorolású lett, aminek köszönhetően az  éves energiaigény az előbbiekhez képest  még úgy is sokkal alacsonyabb,hogy közben igencsak kibővült  a ház fűtött területe. Közel 3500 köbméter volt földgázban kifejezve az 53 négyzetméteres kis ház éves energiaigénye, ehhez képest, a számításik szerint 1300 köbméter gáz is elegendő lesz a kibővített épület fűtéséhez  és meleg víz ellátásához.

Exit mobile version