Át kell alakítani a régebbi dízeles autókat >>> alakul a dízel botrány!!! Mehetnek a kukába a kocsik!!!

Át kell alakítani a régebbi dízeles autókat >>> alakul a dízel botrány!!! Mehetnek a kukába a kocsik!!!

A szoftveres átalakítás nem elég, hardveresen kell átalakítani a régebbi dízelmotoros autókat azért, hogy javuljon a nagyvárosok levegőminősége, és ne kerüljön sor kitiltásokra, állapította meg egy német munkacsoport.

A régebbi dízeles autók átalakítását javasolja a német kormány és az autóipar képviselőiből létrehozott munkacsoport, írja a Frankfurter Sonntagszeitung. Ezzel lehetne elkerülni, hogy kitiltsák a legújabb károsanyag-kibocsátási szabályoknak megfelelni nem tudó autókat a belvárosokból.

Egyelőre nem világos, hogy ki viselné az átalakítás költségeit, autónként akár 3000 eurós költséggel is járhat a beavatkozás, de hogy azt az adófizetők, az autógyártók vagy az autók tulajdonosai fizetnék (vagy ennek kombinációja), arra nem tett javaslatot a munkacsoport.

Az autógyártóknak érdeke, hogy megoldás szülessen a kérdésben, hiszen egyre több olyan nagyváros van, ahonnan kitiltják a régebbi dízeles autókat, a múlt héten egy német bíróság úgy döntött, hogy a magas nitrogén-oxid kibocsátású autókat ki kell tiltani Frankfurt belvárosából, hogy javítsák a levegő minőségét. Hamburgban már kitiltottak egyes dízelautókat a belvárosból, további nagyvárosok, így Aachen, Düsseldorf és Stuttgart vizsgálja a kitiltás lehetőségét.

error: Content is protected !!