Átverték a családi pótlékosokat!!! A családok később kapják meg a pénzüket, késnek a családtámogatások!!!

Átverték a családi pótlékosokat!!! A családok később kapják meg a pénzüket, késnek a családtámogatások!!!

Korábban azt ígérte a Kormány, hogy előbb jönnek az utalások! De nem …

Elhalasztotta a Magyar Nemzeti Bank a július elsejére tervezett azonnali fizetési rendszer bevezetését. A jegybank pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy július 1-jétől a rendszer éles próbaüzeme kezdődik, a lakossági és vállalati ügyfelek számára az azonnali fizetés 2020. március 2-ától lesz elérhető.

A jegybank közleménye szerint a beruházás a hazai bankszektor informatikai rendszereinek átalakítását igényli.

A jegybank folyamatosan nyomon követte a pénzforgalmi szolgáltatók felkészülését, és indokoltnak látja, hogy a rendszer indulására meghatározott júliusi időpontban csak a rendszer éles próbaüzeme induljon el, a lakossági és vállalati ügyfelek számára pedig csak később legyen elérhető a rendszer.

A piaci szereplők oldalán azonosított kockázatok miatt a Pénzügyi Stabilitási Tanács május 28-i ülésén döntött arról, hogy a pénzügyi stabilitás fenntartása, az elektronikus fizetésbe vetett bizalom megőrzése érdekében az ügyfelek számára az azonnali fizetés később legyen elérhető, írják.

Az említett határidőre minden érintett pénzforgalmi szolgáltatónak teljesen készen kell állnia a szolgáltatás nyújtására.

A közlemény szerint az azonnali fizetési rendszer központi infrastruktúráját biztosító Giro Zrt. és a Magyar Nemzeti Bank határidőre elkészült a rendszer működését megalapozó technikai feladatokkal. Az Index megjegyzi: mivel néhány magyar hátterű bank megcsúszott, így azok a bankok, amelyek igyekeztek és az informatikai szállítóknak a megszokott árnál jóval nagyobb összegeket is kifizettek, most pórul jártak.

Az azonnali fizetési rendszer létrehozásáról 2017 elején hozta meg a szükséges döntéseket az MNB, amelynek célja a hazai pénzforgalmi szektor, a pénzügyi infrastruktúra és ezen keresztül a magyar gazdaság versenyképességének növelése.

A döntés értelmében

az év minden napján, 24 órában, legfeljebb 5 másodperc alatt lehet majd átutalásokat teljesíteni úgy, hogy az átutalás kezdeményezése során lehetőség lesz a jelenlegi hosszú számlaszámok helyett a kedvezményezett más azonosítóját (például mobiltelefonszám, e-mail cím) megadni.

error: Content is protected !!