AUTÓSOK FIGYELEM >>> JÖHET VÉGRE AZ 1 NAPOS AUTÓPÁLYA MATRICA!

JÖHET VÉGRE AZ 1 NAPOS AUTÓPÁLYA MATRICA! EGY MEGOSZTÁSSAL TÁMOGASD KÉRLEK TE IS A KEZDEMÉNYEZÉST! ↓↓↓ Oszd meg ↓↓↓

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megfontolná, hogy a személyautókra is kiterjessze a megtett úttal arányos autópályadíj rendszerét, amivel sokat lehetne spórolni a heti matricához képest.

Egyetlen feltétele van a tervezésnek: sokan kérjék ezt a lehetőséget. A szaktárca ugyanis a javaslatot akkor venné fontolóra, ha tömeges igény mutatkozna rá az autósok részéről. Meghatározott fórumon lehetne tömegesen jelezni – valószínűleg aláírásgyűjtés formájában – az igényt, erre szóba jöhet például a Magyar Autóklub és az Autós Nagykoalíció, vagy akár a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. is. Bár a rendszeres úthasználók miatt a matricarendszer mindenképp marad, nem kizárható az eseti matrica bevezetése sem, amennyiben az autósok részéről tömeges igény jelentkezne rá. Igaz, ez egyelőre elméleti lehetőség, a szaktárca még nem foglalkozott a használatarányos útdíj matekjával, vagyis azzal, hogy hány autósnak kellene jeleznie, hogy igényt tartana a használatarányos útdíjra ahhoz, hogy gazdaságos legyen a bevezetése.

A hatályos jogszabályok értelmében az e-matricát mindig a díjköteles szakaszra felhajtás előtt (praktikusan az utazás előtt) kell megváltani. Az e-matrica utólagos megvásárlása nem jelenthet visszamenőleges úthasználati jogosultságot, ennek megfelelően az utólag megváltott matrica jogosulatlan úthasználatnak minősül és pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után.

Autópálya matrica árak 2017 – nem változnak

A www.autopalyamatrica.hu oldalon értékesített autópálya matricákkal kapcsolatos árak

Díj kategória Heti (10 napos) Havi Fél éves (6hó) Éves
D1  2 975 Ft  4 780 Ft   28 680 Ft 42 980 Ft
D1 megyei  5 000 Ft
D2  5 950 Ft   9 560 Ft 42 980 Ft
D2 megyei 10 000 Ft
B2 13 385 Ft 21 975 Ft 199 975 Ft
B2 megyei 20 000 Ft

Matricavásárlásnál fizetési módtól függően tranzakciós díj kerül felszámításra, mely arendelés során a fizetési mód kiválasztásánál megjelenik.

error: Content is protected !!