Autóvásárlási támogatás 2019 – autóvásárlási támogatás nagycsaládosoknak!!!

Autóvásárlási támogatás 2019 – autóvásárlási támogatás nagycsaládosoknak!!!

Több új és konkrét intézkedéssel kedveskedett évértékelőjén Orbán Viktor a családoknak. Az egyik ilyen az újautó vásárlást tervező nagycsaládosoknak s. Most megmutatjuk, milyen modellekre lehet érvényes a 2,5 millió forintos állami támogatás. Nem csak tipikus családi autók vannak a Portfolio által összegyűjtött széles palettán, sőt.

Bejelentések

Hétpontos programot ismertetett a miniszterelnök vasárnapi beszédében. Az újabb családtámogató lépésektől a kormány azt várja, hogy a családok több gyermeket vállalnak, és végső soron javul a demográfiai helyzet. A hét intézkedés közül leginkább a nagycsaládosok autóvásárlási programja lóg ki, ha az intézkedéseket a gyermekvállalást ösztönző szempontból vizsgáljuk. Kevesen lehetnek azok ugyanis, akik azért vállalnának egy harmadik gyereket, hogy az új családi autó vásárlásukhoz 2,5 millió forintot kapjanak.

A kormány egyébként ezt ígéri:

Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Legalább hétszemélyes új autó vásárlását támogatja a kormány: a legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak.

Ezek alapján minden legalább három, 18 év alatti gyermeket nevelő családok hozzájuthatnak a támogatáshoz, a vételárra nem mondott felső határt a miniszterelnök (az elektromost autóvásárlók esetében ez a plafon 20 millió forint). Mindezek miatt azért érdemes majd megvárni a részleteket, de addig is nem árt tisztában lenni, hogy egyáltalán milyen “családi” autók jöhetnek szóba 7 személy felett.

Update:
Időközben hétfő délelőtt Novák Katalin új részleteket közölt a programról. Novák Katalin elmondása szerint az autó értékének az 50%-áig lehet majd felmenni az Orbán Viktor által megígért 2,5 millió forintos autóvásárlási támogatást, ugyanakkor úgy tűnik, nem határoznak meg felső értéket az autó árára vonatkozóan. Ez alapján az alapáras Daciára 1,9 milliós támogatás hívható le, nem a teljes 2,5 millió forint.

A lista

Annyit elárulunk, mindezek alapján a hétüléses autók listája változatos: vannak rajta az olcsóságukról híres darabok, a szokványos középosztálybeli egyterűk, a praktikus kisbuszok és “dobozos” autók, valamint a luxusterepjárók. Az alábbiakban egy listában mutatjuk be az autóvásárláson gondolkodó, ingyenmilliókra pályázó nagycsaládosok lehetőségeit. (Az összehasonlíthatóság kedvéért induló listaárakat vettünk figyelembe, bármennyire is életszerűtlen ez.)

Az eredeti táblázatot az időközben beérkező visszajelzésekkel frissítettük és frissítjük folyamatosan.

Itt a képes lista az autókról, amikre az Orbán-kormány ingyen milliókat fog adni

Az egyes márkák és modellek katalógusaiból és konfigurátoraikból szemezgettünk, a valóságban ettől lehetnek eltérések, főleg annak fényében, hogy ezek listaárak, melyekből további kedvezményeket tudnak elérni a vásárlók (akár használtautó beszámítással). Az összehasonlítás miatt viszont hasznosak lehetnek ezek a számok, valamint a nagycsaládos vásárlók a pénztárcájukhoz tudják igazítani a fentiek alapján a konkrét hétüléses lehetőségeiket.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*