BÁRLISTÁSOK FIGYELEM – ÓRIÁSI LEHETŐSÉG, HOGY ÚJRA TISZTA LAPPAL INDULJ – ELKÉPESZTŐ ÁLLAMI SEGÍTSÉGET KAPHATSZ!

BAR LISTÁSOK FIGYELEM – ÓRIÁSI LEHETŐSÉG, HOGY ÚJRA TISZTA LAPPAL INDULJ – ELKÉPESZTŐ ÁLLAMI SEGÍTSÉGET KAPHATSZ!

Óriási lehetőség BAR listásoknak, hogy tiszta lappal induljanak!

BAR listások is megszabadulhatnak adósságuktól, tartozásuktól

Adósságelengedés BAR listásoknak :
A családi csődvédelem első látásra kiváló lehetőségnek tűnik, hogy a BAR-listás adósok – jellemzően a nehéz helyzetbe került jelzáloghitelesek – megoldják talán egész életük legégetőbb problémáját.

Az adóssegítő lehetőségeket 2013-ban a hitelesek kb. fele (!) vette igénybe. A 90 napon túli elmaradással rendelkező banki adósok száma folyamatosan nőtt, 2013-ban például a lakáscélú devizahitelesek 16,6%-a nem tudta fizetni a hitelét (a szabad felhasználású devizahiteleknél ez a szám 31,6%-ot ért el…).

A kérdés az, hogy az előzetes kalkulációk miért csupán 25 000 ember megmentéséről szólnak? Miért nem gondolja úgy minden BAR-listás, hogy őt is megmentheti a csődvédelem? Hogy végül elengedik adóssága 55%-át, és ismét hitelképessé válik?

A válaszok a csődvédelem igénylésének kritériumában rejlenek. Először is csak az kérhet védelmet, akinek a tartozása legalább kétmillió forint, de nem több 60 milliónál. 60 milliónál többel alig tartoznak bankoknak és rezsicégeknek, de sokan vannak, akiknek a tartozása nem éri el a kétmillió forintot – rezsitartozásokkal együtt sem.

Az aktív BAR-lista (KHR) tehát csak azoknak megoldás, akik 2 és 60 millió közötti tartozást halmoztak fel. Ez sokakat kizár a csődvédelem igényléséből.

A következő erős korlátozás, amely hatalmas tömeget zár ki a csődvédelemből, az a csődvagyon és a tartozás aránya. A lényeg a következő: csak az veheti igénybe a csődvédelmet, akinek a tartozása nem több mint a csődvagyona kétszerese. Csődvagyon minden ingatlan és ingóság, plusz a csődvédelmet kérő személy (vagy családja, ha van) következő öt évi bevétele. Ha tehát az adósság túl nagy, az adós nem kérhet csődvédelmet – megmentése már a szociális rendszer feladata. Hiába segítene a csődvédelem végén az adósság elengedése, ha az adós be sem tud kerülni a rendszerbe.

Végül ne felejtsük azt sem, hogy sok BAR-listás számára nem jelent vonzerőt a családi csődvédelem – mégpedig szubjektív okok miatt. Bizonyos, hogy sokak számára a csődgondnok szükséges és védhető intézménye komoly visszatartó tényező. Mindenki érzékeny az anyagi helyzetét firtató kérdésekre, a csődgondnok pedig pontosan az a személy, aki hivatalából következően mindent tudni akar. Ráadásul ha kiderül, hogy a csődvédelmet kérő adós bármiféle jövedelmet eltitkolt a csődgondnok elől, azonnal kizárják a csődvédelemből.

További információk : Csődvédelem

7 Comments on "BÁRLISTÁSOK FIGYELEM – ÓRIÁSI LEHETŐSÉG, HOGY ÚJRA TISZTA LAPPAL INDULJ – ELKÉPESZTŐ ÁLLAMI SEGÍTSÉGET KAPHATSZ!"

 1. Gallovichné Halla Irén | 2017-09-07 at 17:07 | Válasz

  Jonapot kivánok nekem is sajnos ez a problémám hogy elvagyok adosodva a házzal holott 36.600.-bol élünk hárman két kiskoru gyerekemmel abből az eggyik mozgáskorlátozott és nem tudok dolgozni mert nagyon sokat beteg sajnos.Kérem segitségüket hogy én se legyek kitéve a gyerekekkel az utcára. Köszönettel Irén

 2. VarsányiMária | 2017-11-28 at 23:32 | Válasz

  Segitseg kellene.mert lakásom,gáztartozás,villany tartozásom tizenkét mill.körul.rehabos vagyok.dolgozom.abbol vonnak .Albérletben lakom.es sok a gyogyszer költségem,szi te semmi nem marad.

 3. Piroska ignácné | 2018-05-10 at 05:10 | Válasz

  Segitséget szeretnék kérni,gyermekemet egyedül nevelem fizetésem felét banki tartozás miatt vonják szeretném kérni a családi csőd védelmet.

 4. Segícségetkérünk mivel három beteg érzékszervi fogyatékos gyerekeket nevelünk. Afeleségem fizetésének 50% levonják banki tartozásba albérletbe élünk. Így semminek sem marad színte ezért kérnék a csőd védelmet

 5. Segítséget szeretnék kérni 2 fogyatékkal élővel élek együtt már fenyeget az E OS Faktoring hogy rendezem a tartozásom de sajnos nem tudom mert amit kapunk kis pénzt aszt el megy az élelemre gyógyszer és a számlákra ezért kérnék csődvédelmet

 6. Mi annak idején mindenből kiestünk, pedig szerettük volna rendezni. Csak nyögtünk, úgy nőtt föl a gyerekünk, ráment az egészségünk. Mindennek a felét vonja a bank, minimális pénzből élünk, de az adósság meg nő annak ellenére. Elengedik az 55 %-át? Minek az 55 %-át? Volt egy tőketartozás amire rápakoltak mindent, majd azt is tőkésítették. Így már háromszorosára duzzadt a tartozás, aminek elengedik az 55%-át? Családi csődvédelem. Szóval közben felnőtt a gyerekem, most vonjam be őt is, hogy önként és dalolva az ő fizetését is vonják le. Persze a ház meg ott van, már lassan romokba, mert csak addig kellett, amíg riogatni tudtak vele, hogy kilakoltatnak, ha nem fizetünk. Kulcsra zártuk, és többszáz kilóméterre kényszerültünk menni, hogy meg tudjunk élni, mert már munka sincs ott. A kocsi is ott van rendszám és műszaki vizsga nélkül. Már az sem kell. Hát ez a családi védelem.

 7. ORSÓS ZSUZSANNA | 2018-08-29 at 20:55 | Válasz

  Segìtségüket kérem mivel hogy 3 gyermekemet egyedül álloként nevelem Közfiglalkoztatottként dolgozom ez a kiss jövedelemből fizetem a számlákat vizet villanyt ezért szeretnék csőd védelmet kérni

Leave a comment

Your email address will not be published.


*