Bejelentették, amire milliók vártak : 2018. őszétől nagyszabású lakásfelújítási program jön!

Bejelentették, amire milliók vártak : 2018. őszétől nagyszabású lakásfelújítási program jön!

Szenzációs hír!!! Idén ősztől nagyszabású lakásfelújítási program jön régi, elavult lakásban élőknek!!!! Iszonyú pénzeket kaptok felújításra, amit SOHA nem kell visszafizetni!

További részletek itt >>>>

Szenzációs hír panelban élőknek! Jön az új PANELPROGRAM! Iszonyú pénzeket kaptok felújításra, ha panelben laktok, amit SOHA nem kell visszafizetni! További részletek itt >>>>

Hamarosan megjelenhet az ősszel beharangozott, új panelprogram társadalmi vitára szánt koncepciója. Szakértők szerint a lakóközösségek 40-50 százalékos vissza nem térítendő támogatással vehetők rá a korszerűsítésre.

Az első Panelprogram óta eltelt 17 évben különböző támogatásokkal segítette az állam – és időnként az önkormányzatok – az iparosított technológiával épült házak felújítását.

Az első etapban az állam, az önkormányzatok és a lakástulajdonosok háromszor 400 ezer, a másodikban háromszor 500 ezer forintjából valósultak meg a felújítások

– emlékeztetett Czabarka Mihály, a beruházási és energiahatékonysági tanácsadó cég, a Projectdoktor Kft. ügyvezetője.-írja vg.hu

Mirs lehet számítani? A korábbiakban például így nézett ki a panelprogram :
2014. februárjában indult a Panel III. program, amelyben 2020-ig 380 ezer panellakást kíván felújítani a Kormány, összesen 500 Mrd Ft-nyi forrásból. Ennek egyharmada biztosan vissza nem térítendő támogatás lesz uniós forrásból, a maradék kétharmadnyi visszatérítendő támogatás forrása még bizonytalan. A MEHI üdvözli a program meghirdetését, de nem tartja indokoltnak, hogy csak a panelek pályázhatnak majd.

Így írtak róla akkor :” Az NFM régi adósságát törlesztette ma, amikor bejelentette, hogy jövőre lakossági energiahatékonysági program indul, amely a következő hét évre kiszámítható módon nyújt támogatást a szigetelni, kazánt cserélni, nyílászárót cserélni kívánóknak. Évi 54 ezer lakás kerül felújításra majd, évi 70 Mrd Forintnyi forrásból, azaz egy lakásra 1,3 M Ft jut. ”

Mi is valójában a panelprogram?
Az ún. panelprogram (hivatalos nevén iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása) a rendszerváltozás utáni Magyarország legnagyobb, kormányzati ciklusokon átívelő lakóépület-rehabilitációs programja. A panelprogram során olyan fejlesztéseket támogattak, amelyek hatékonyabbá tették a panelházak energiagazdálkodását. A legtöbb fejlesztés Székesfehérvárott történt, itt csaknem minden panelépületet érintett a program, melynek következtében a nagyváros lakótelepeinek képe jelentősen megváltozott.

2007-ig a panelprogramra az állam 34,4 milliárd forintot költött. A támogatás révén az ország 820 000 panellakásából 190 000-et újítottak fel valamilyen formában. Az érintett lakások energiafelhasználása 8-50%-kal csökkent.

 

Be the first to comment on "Bejelentették, amire milliók vártak : 2018. őszétől nagyszabású lakásfelújítási program jön!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*