Bérminimum 2019: erre nem számítottunk! 2019 Januártól 240 ezer ft lesz a bérminimum!

Bérminimum 2019: erre nem számítottunk! 2019 Januártól 240 ezer ft lesz a bérminimum!

VÁRATLAN BEJELENTÉS! JELENTŐS BÉREMELÉS ÉRKEZIK HAMAROSAN – AKÁR 240 EZER FORINTOS BÉRMINIMUM! MUTATJUK A RÉSZLETEKET! – EGY MEGOSZTÁSSAL JELEZD, HA TE IS TÁMOGATOD AZ EMELÉST!

Váratlan bejelentés! Jelentős béremelés érkezik hamarosan – Akár 240 ezer forintos bérminimum! Mutatjuk a részleteket! – Egy megosztással jelezd, ha Te is támogatod az emelést!

Az országosan kötelező 180 ezer forintos szakmunkás-bérminimumhoz képest több tízezer forinttal magasabb jövedelemhez, akár több mint 240 ezer forinthoz juthatnak a szállodaiparban és a vendéglátásban foglalkoztatott munkavállalók a Magyar Idők szerint nyár elejétől. Az emelésről szóló ágazati kollektív szerződést az ősszel írhatják alá – mondta a kormánylapnak a Turizmus-vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság (ÁPB) társelnöke.

Így az érvényes bruttó 122 ezer forint szakmunkásalapbér kétszeresével orvosolnák a munkaerőhiány problémáját a turizmusban.A munkaadói oldal tervezett vállalása szerint a januári országos emelés mellé úgynevezett garantált bérkiegészítést rögzítenének az ágazati kollektív szerződésben. Hülvely István kiemelte: a jelentős fizetésemelés nem csupán az újonnan érkező szakmunkásokat érintené. Kapcsolódó cikk

A szakember szerint a jövedelmek kifehérítését célzó béremelés azért is lesz fontos versenyképességi tényező, mert rövid időn belül helyzetbe hozza a tisztességes adófizető cégeket a turizmusban köztudottan széles spektrumú szürkezóna szereplőivel szemben.

Ha számodra is hasznos információkat tartalmazott a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
error: Content is protected !!