Cafeteria 2018: fontos változás jön a béren kívüli juttatásnál 2018-tól

Cafeteria 2018: fontos változás jön a béren kívüli juttatásnál 2018-tól

Egyre népszerűbb a biztosítás-cafeteria >>>

Egyre több cég kínál biztosítást cafeteria-elemként. Ez a béren kívüli juttatás ugyanis rendkívül alkalmas a munkavállalók megszerzésére és megtartására – hangzott el az M1 délutáni műsorában.

Az egyre népszerűbb biztosítás-cafeteria a fix és a választható juttatások között is előforduló elemek sorában – az egészségbiztosítás, a SZÉP Kártya, az Erzsébet utalvány és az iskolakezdési támogatás után – a negyedik helyet foglalja el – nyilatkozta P. Király Ágnes, cafeteria-szakértő.

Elmondta, hogy a legnépszerűbbek az élet-, baleset-, és betegségbiztosítások, illetve a kockázati biztosítások, amelyeknél a szolgáltató a biztosítottat ért szerződéses esemény bekövetkeztekor teljesít. Elterjedt változat, hogy a munkáltató csoportos kockázati biztosítást köt, ami klasszikus baleset- és életbiztosításokat jelent – tehát ha például a munkavállaló eltöri a kezét, a biztosító fix összeget fizet.

Népszerűek még a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítások is. Ezeknél a biztosító nem pénzt fizet, hanem a szerződés szerinti keretek között fedezi az egészségügyi szolgáltatás költségét. Vagyis a beteg dolgozó adott esetben magánorvosi ellátást kap, és megvan az az élménye, hogy kiemelt szolgáltatásban részesítette munkaadója – magyarázta a szakértő.

Cafeteria változások 2018-tól

Arra hívta fel a figyelmet a szakértő, hogy január 1-től a teljes életreszóló biztosítások adózása változni fog, ugyanis átkerül az úgynevezett magasabb adózású kategóriába. Ez azt jelenti, hogy az év első napjától 40,71 százalék közterhe lesz az ilyen típusú biztosításoknak. Hozzátette, más változásokkal is számolni kell majd jövő évtől, például kedvezően alakul majd az albérlettámogatás változása.

Még egy komolyabb változást említett a szakértő, melyről már elfogadták a törvénymódosítás javaslatát is, e szerint megváltozik a diákhitel törlesztési támogatása. Eddig erre nem volt lehetőség, de most ez is bekerült az adómentesen nyújtott támogatások közé – hangsúlyozta. – Forrás : hirado.hu

error: Content is protected !!