CSALÁDOK EZREI NEM FOGJÁK MEGKAPNI OKTÓBERBEN SEM A VÁRT CSALÁDI PÓTLÉKOT! HIÁBA VÁRJÁK >>>

CSALÁDOK EZREI NEM FOGJÁK MEGKAPNI OKTÓBERBEN SEM A VÁRT CSALÁDI PÓTLÉKOT! HIÁBA VÁRJÁK >>>

Sokkal kevesebb az igazolatlan hiányzás, mint néhány éve, de így is több ezer családtól veszik el az iskoláztatási támogatást az iskolakerülés miatt.

Rétvári Bence válaszából kiderült: az előző tanévben 3217 iskolás volt, aki legalább 50 órát hiányzott igazolatlanul. Ez az a hiányzásszám, ami felett megvonják a családtól az iskoláztatási támogatást. -írja a hvg.hu.

ÖNT IS ÉRTESÍTIK, HA GYERMEKE ANNYIT HIÁNYZOTT, HOGY MÁR NEM JOGOSULTAK A CSALÁDI PÓTLÉKRA! HA ILYEN PAPÍRT KAP, EGY DARABIG NE SZÁMÍTSON PÉNZRE!

Jó hír is van :

A négyéves gyermekek több mint 95 százaléka óvodás

Magyarország már 2016-ra teljesítette azt az Európai Unió által 2020-ra kitűzött célt, hogy a négyéves gyermekek legalább 95 százaléka vegyen részt az óvodai nevelésben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 hírcsatornán kedden.

Rétvári Bence hangsúlyozta, a kötelező óvodáztatásról szóló intézkedés azt a célt szolgálta, hogy csökkenjen a különbség a gyerekek képességei között akkor, amikor elkezdik az iskolát. Ez a különbség a hétéves gyerekek között a kötelező óvodáztatás előtt akár másfél év is lehetett – tette hozzá.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy több mint háromszorosára, 92 ezerről 318 ezerre nőtt azoknak az óvodásoknak és bölcsődéseknek a száma, akik ingyenes étkezésben részesülnek.

Az iskolákkal kapcsolatban hangsúlyozta: a szülőknek oda kell figyelniük arra, hogy a gyerekük iskolába járjon, az eddig bevezetett intézkedéseknek köszönhetően jelentősen, 13 ezerről 3 ezerre csökkent az igazolatlan órákkal rendelkezők száma az elmúlt években. Hozzátette, a szülőket lépcsőzetes rendszerben értesítik: már az első igazolatlan óra után, majd 10, 30, illetve 50 igazolatlan óra miatt. EKKOR JÖN A KÖVETKEZŐ CSALÁDI PÓTLÉK >>>

error: Content is protected !!