CSALÁDOK FIGYELEM! EZEK A PÉNZEK MINDEN GYERMEK UTÁN JÁRNAK, DE MINDENKÉPPEN IGÉNYELNI KELL >>>

CSALÁDOK FIGYELEM! EZEK A PÉNZEK MINDEN GYERMEK UTÁN JÁRNAK, DE MINDENKÉPPEN IGÉNYELNI KELL >>>

Igényelhető családtámogatási juttatások!

Cseecsemőgondozási díj vagy más néven CSED (régen terhességi gyermekágyi segély) : a naptári napi jövedelem 70%-a, az anya a gyermek születésének napjától 24 héten keresztül jogosult rá.

Gyermekgondozási díj vagy GYED : a naptári napi alap 70%-a, de legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a (2017-ben maximum 178.500,- Forint/hó.

Anyasági támogatás : Egyszeri juttatás, egyösszegű támogatás!

Az öregségi nyugdíjminimum 225 %-a: 64.125,- Ft.
Ikergyermek esetén 300%-a: 85.500,- Ft.
A támogatás a szülést követően egyszer igényelhető, ha az anya legalább négyszer – koraszülés esetén egyszer – részt vett terhes-gondozáson.

Germekgondozási segély vagy GYES :
Az öregségi nyugdíjminimum 100 %-a: 28.500,- Forint/hó.
2 ikergyermek esetén az öregségi nyugdíjminimum 200%-a (57.000,- Forint/hó.
3 ikergyermek esetén 300%-a (85.500,- Forint/hó.
4 ikergyermek esetén 400%-a (114.000,- Forint/hó.

A gyermek 3 éves koráig, ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének végéig, tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek után a gyermek 10 éves koráig vehető igénybe.

Gyermeknevelési támogatás vagy GYET : Az öregségi nyugdíjminimum 100 %-a: 28.500,- Forint/hó.>A támogatásban az a szülő részesülhet, aki 3 vagy több kiskorút nevel, és a legfiatalabb 3 és 8 év közötti.

GYED extra : néven (2013. évi CCXXIV. törvény) ismert több pillérrel rendelkező törvényi szabályozás, mely további jelentős segítséget jelent a dolgozni kívánó anyukáknak. Ugyanis a már 2014-től életbe lépett legfontosabb GYED-et érintő változás lényege az, hogy ha a fiatal anyuka a gyermek 1 éves korát követően vissza szeretne menni dolgozni, akkor azt már korlátozás nélkül megteheti úgy, hogy mellette továbbra is folyósítják számárai a GYED-et illetve a GYES-t.

A GYES és a GYED folyósítása mellett az anya újra munkát vállalhat gyermeke egyéves kora után.
Testvér születése esetén két gyermek után jár kétszeres mértékű GYES vagy GYED.

Be the first to comment on "CSALÁDOK FIGYELEM! EZEK A PÉNZEK MINDEN GYERMEK UTÁN JÁRNAK, DE MINDENKÉPPEN IGÉNYELNI KELL >>>"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*