CSALÁDOK FIGYELEM! TÖBB TÍZEZER CSALÁDNAK JÁR A 6500 FORINTOS PÓTLÉK AUGUSZTUSBAN!

CSALÁDOK FIGYELEM! TÖBB TÍZEZER CSALÁDNAK JÁR A 6500 FORINTOS PÓTLÉK AUGUSZTUSBAN!

FONTOS! TÖBB EZER CSALÁD KAP AJÁNDÉK ERZSÉBET UTALVÁNYT A NYÁRRA! MUTATJUK MEKKORA ÖSSZEGŰ,   HOL VEHETI ÁT ÉS KINEK JÁR!

Több ezer család kap plusz 6 ezer vagy 6500 forintos Erzsébet utalvány augusztusban – itt vannak a legfontosabb tudnivalók!

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak augusztus hónapban Erzsébet-utalvány formájában kapják meg az 6000 forintos támogatást.

Akiknek a jogosultsága a tárgyév augusztus 1-én fennáll, az ebben a hónapban kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet‐utalvány formájában kapja meg a támogatást. Az utalvány értéke gyermekenként 6000 forint.

  • alapösszegű természetbeni támogatás – 6000 Ft
  • emelt összegű természetbeni juttatás  –  6500 Ft (hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermek, fiatal felnőtt esetében – a fogalom meghatározást lásd  a „Megjegyzés” részben)

A különböző önkormányzatoknál különféleképpen zajlik az utalványok eljuttatása a családokhoz! Van ahol Az önkormányzat ezeket az Erzsébet‐utalványokat augusztus 24. és 31. között postán küldi ki a jogosultaknak. Sikertelen kézbesítés esetén a posta értesítőt hagy a lakcímen, amelyen tájékoztatja a jogosultat az átvétel módjáról, idejéről. Aki nem tudja átvenni az utalványt, az még tíz napig a postán megteheti ezt, illetve e határidő letelte után a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben veheti át azt a helyileg illetékes Szociális Osztályon.

Van olyan önkormányzat is ahol a a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak az Erzsébet-utalványaikat augusztus 24-25-én vehetik át.

Mindenki érdeklődjön a helyileg illetékes önkormányzatnál, hogy náluk hogyan működik a rendszer!

Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány: a szociális gondoskodás – az Országgyűlés döntése értelmében az Erzsébet-utalvány már nemcsak béren kívüli, hanem szociális juttatásként is adható. 2012. augusztus 1-jétől a települési önkormányzatok rendeletben írhatják elő, hogy a tízezer forintot elérő összegben folyósított rendszeres szociális segély esetében az ellátás összegéből ötezer forintot természetben, fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában fizetnek ki. A települési önkormányzat jegyzője annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága fennáll, 5800 forint értékben természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában;

 

ITT VAN A HIVATALOS TÁJÉKOZTATÓ >>>

Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény vonatkozó rendelkezései

MÁSODIK RÉSZ

ELLÁTÁSOK

IV. Fejezet
Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

20/A. § (1) A gyámhatóság annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága
a) a tárgyév augusztus 1-jén fennáll, a tárgyév augusztus hónapjára tekintettel,
b) a tárgyév november 1-jén fennáll, a tárgyév november hónapjára tekintettel
természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában.
(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatás esetenkénti összegéről az Országgyűlés a központi költségvetésről szóló törvény elfogadásával egyidejűleg dönt.

 

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
error: Content is protected !!