Devizahitelesek figyelem! Így töröltetheted a jelzálogjogot a lakásodról! – Mutatjuk:

Adósok és Devizahitelesek figyelem! Így töröltetheted a jelzálogjogot a lakásodról!

Osszátok meg >>>

A földhivataloknál minden jelzálogjog bejegyzésnek, forint értékben kellene lennie.

Erre törvény van. Viszont érdekes módon, nincs az országban olyan földhivatali bejegyzés, ami forintban történt volna a tulajdon lapra.

Mivel ez törvényellenes, és nem gondoljuk, hogy a hivatalban dolgozóknak erről fogalmuk sincs, csak egy megoldás van, a legfelső szintről jött az utasítás, miszerint külföldi devizában történjen a bejegyzés.

Ha nem így lenne, nem lehetne árverezni, például a közjegyzői CHF szerint, mivel a tulajdon lapon lévő forint, kölcsön érték ezt a lehetőséget kizárja.

Nézzünk mást.

Ha a törvény szerint forint bejegyzés van a tulajdon lapon, akkor 2015-ben mit forintosítottak volna??

Mivel a kölcsön értéket forintban kellett volna feltüntetni, csak annyit lehetett volna tenniük, hogy a forint alapján újra számolják a CHF-et. Vagyis, az a CHF, ami 2007-ben 20 000 volt, 2015-ben már csak kb. 12 000 CHF lehetne.

Ezért szegtek törvényt, valószínű, legfelső utasításra.

Mivel ez történt az egész országban, valószínű, hogy kormány szintű utasítás volt. És ezt az elvet, 16 éve tartják, vagyis 4-5 kormány váltása is megtörtént a bevezetés óta, és ezért biztos, hogy a mindenkori kormány nagyon is tisztában volt vele, hogy ez miért van. – Terenyei Károly.

Hárosi Ferenc ajánlja: Akinek devizában van a jelzálog, az küldje el a földhivatalhoz a törlési kérelmet (mellékelve).

Utána, amennyiben elutasítja, akkor a hozzá tartozó közigazgatási és munkaügyi bíróságra kell címezni a keresetet, úgy, hogy a földhivatalnak küldeni, de a közig, bíróság címére!

error: Content is protected !!