Dolgozók figyelem!!! ha így megy el táppénzre, akkor a teljes fizetését kézbe kapja >>

Dolgozók figyelem!!! ha így megy el táppénzre, akkor a teljes fizetését kézbe kapja >>

Fontos felhívás! A magyar dolgozók 99%-a még sosem hallott erről, pedig ha így megy el táppénzre, akkor a teljes fizetését kézbe kapja, egyetlen forinttal sem lesz kevesebb a fizetése mintha egész hónapban dolgozott volna!!!!HA ÍGY MEGY EL TÁPPÉNZRE EGY FORINTTAL SEM LESZ KEVESEBB A FIZETÉSE!

A Pénzcentrum cikke szerint alkalmazottként évente 15 nap betegszabit vehetsz igénybe, amire a fizetésed 70 százalékát kapod. Ha ezt a 15 napot kimerítetted, akkor jön a táppénz, ami a fizetés 60 százaléka, ha legalább 730 nap, folyamatos biztosításban töltött időszakkal rendelkezel, ha nem rendelkezel, akkor a fizetés 50 százaléka – írta a Pénzcentrum január 19-én.

Miképpen nem kapsz több pénzt naponta, mint a havi minimálbér kétszeresének harmincada, mely 2017-ben 8500 forint.

Ha azonban van egészségpénztári tagságod, akkor a táppénz vagy betegszabadság miatt kiesett jövedelmed az egészségpénztári megtakarításod terhére, adómentesen pótolhatod.

Alkalmazottként főszabály szerint évente 15 nap betegszabadságot vehetünk igénybe, amely időszakra a fizetésünk 70 százalékát kapjuk meg a munkáltatónktól.

Amennyiben ezt a tizenöt napot már kimerítettük, majd megbetegszünk, akkor táppénzre leszünk jogosultak.

Ennek mértéke:

a fizetésünk 60 százaléka, ha rendelkezünk legalább 730 nap, folyamatos biztosításban töltött időszakkal illetve
a fizetésünk 50 százaléka, ha nem rendelkezünk ennyi biztosításban töltött idővel.
Érdemes azonban azt is szem előtt tartani, hogy a táppénz maximum értéke is meg van határozva. A fenti számítás alapján hiába lenne indokolt, semmiképpen nem kapunk több pénzt naponta, mint a havi minimálbér kétszeresének harmincada, mely 2017-ben 8 500 forint. A táppénzhez és a betegszabadsághoz kapcsolódó egyéb szabályokról ide kattintva, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján tájékozódhatunk.

Van azonban jó hír is, de csak akkor, ha rendelkezünk egészségpénztári tagsággal. A jogszabályok ugyanis lehetőséget biztosítanak arra, hogy táppénz vagy betegszabadság miatt kiesett jövedelmünket, egészségpénztári megtakarításunk terhére, adómentesen pótoljuk.

error: Content is protected !!