Dolgozók figyelem!!! ha így megy el táppénzre, akkor a teljes fizetését kézbe kapja >>

Dolgozók figyelem!!! ha így megy el táppénzre, akkor a teljes fizetését kézbe kapja >>

Fontos felhívás! A magyar dolgozók 99%-a még sosem hallott erről, pedig ha így megy el táppénzre, akkor a teljes fizetését kézbe kapja, egyetlen forinttal sem lesz kevesebb a fizetése mintha egész hónapban dolgozott volna!!!!HA ÍGY MEGY EL TÁPPÉNZRE EGY FORINTTAL SEM LESZ KEVESEBB A FIZETÉSE!

A Pénzcentrum cikke szerint alkalmazottként évente 15 nap betegszabit vehetsz igénybe, amire a fizetésed 70 százalékát kapod. Ha ezt a 15 napot kimerítetted, akkor jön a táppénz, ami a fizetés 60 százaléka, ha legalább 730 nap, folyamatos biztosításban töltött időszakkal rendelkezel, ha nem rendelkezel, akkor a fizetés 50 százaléka – írta a Pénzcentrum január 19-én.

Miképpen nem kapsz több pénzt naponta, mint a havi minimálbér kétszeresének harmincada, mely 2017-ben 8500 forint.

Ha azonban van egészségpénztári tagságod, akkor a táppénz vagy betegszabadság miatt kiesett jövedelmed az egészségpénztári megtakarításod terhére, adómentesen pótolhatod.

Alkalmazottként főszabály szerint évente 15 nap betegszabadságot vehetünk igénybe, amely időszakra a fizetésünk 70 százalékát kapjuk meg a munkáltatónktól.

Amennyiben ezt a tizenöt napot már kimerítettük, majd megbetegszünk, akkor táppénzre leszünk jogosultak.

Ennek mértéke:

a fizetésünk 60 százaléka, ha rendelkezünk legalább 730 nap, folyamatos biztosításban töltött időszakkal illetve
a fizetésünk 50 százaléka, ha nem rendelkezünk ennyi biztosításban töltött idővel.
Érdemes azonban azt is szem előtt tartani, hogy a táppénz maximum értéke is meg van határozva. A fenti számítás alapján hiába lenne indokolt, semmiképpen nem kapunk több pénzt naponta, mint a havi minimálbér kétszeresének harmincada, mely 2017-ben 8 500 forint. A táppénzhez és a betegszabadsághoz kapcsolódó egyéb szabályokról ide kattintva, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján tájékozódhatunk.

Van azonban jó hír is, de csak akkor, ha rendelkezünk egészségpénztári tagsággal. A jogszabályok ugyanis lehetőséget biztosítanak arra, hogy táppénz vagy betegszabadság miatt kiesett jövedelmünket, egészségpénztári megtakarításunk terhére, adómentesen pótoljuk.

Be the first to comment on "Dolgozók figyelem!!! ha így megy el táppénzre, akkor a teljes fizetését kézbe kapja >>"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*