Drámai kilakoltatás: rendőrre támadt

Drámai kilakoltatás: rendőrre támadt

 

Március elsejével lejárt az országos kilakoltatási moratórium, a szolgáltatók pedig máris akcióba lendültek. Az adósok rettegnek, a kormány „elmúltnyolcévezik”. Halálvágy és kilátástalanság a végrehajtók árnyékában.

Az egyik tv csatorna kamerája előtt lakoltattak ki egy idős házaspárt Debrecenben. A 80 éves férfi és 75 éves felesége saját lányuk kezesei voltak, de a hitelük bedőlt.Évekkel ezelőtt a lányuk felvett hitelt,és a szülei ház volt a fedezett,ám sajnos ezt nem tudták fizetni,az idős házaspár meg a kis nyugdíjukból nem tudtak fizetni.

A házaspár nem engedte be a végrehajtókat, hogy kilakoltassák őket,és rendőrt hívtak. A rendőrök próbálták meggyőzni a házaspárt, de nem sikerült, ezért végül bemásztak az udvarra, és az idős férfit gázspray-vel fújták le, miután ő egy vasvillával támadt rájuk.

Később megjelent a lányuk is,és probálta győzkodni a rendőröket hogy haladékod adjanak nekik,és nem tehetik hogy idős embereket raknak ki az utcára ….de sajnos sikerült a rendőröknek kilakóltatni őket.

Könyörtelen bánásmód

Az érintettek arról számolnak be, hogy a végrehajtók könyörtelenül bánnak velük, és az utcára teszik őket, tekintet nélkül gyerekeikre, idős és beteg családtagjaikra – legalábbis ez derül ki a szervezet címére küldött tömeges lakossági bejelentésekből.

„Eljárásukat jogilag szentesíti a moratórium feloldása, és az, hogy a kormány nem hajlandó eleget tenni a Magyar Szociális Fórum kérésének a kilakoltatási tilalom határidő nélküli érvényben tartásáról. Sőt, most már nem kérjük, hanem követeljük, hogy azonnali hatállyal cselekedjenek, mert a mostani helyzet elviselhetetlen a magyar társadalomnak és egyúttal méltatlan a politikai vezetéshez is” – mondta lapunknak Simó Endre. Hozzátette: a miniszterelnök válaszra sem méltatta erre vonatkozó kérését, melyet két héttel ezelőtt küldött el neki. „Sajnos még csak a szándékot sem látjuk, hogy orvosolni kívánnák a problémát.”

„Támad a nép ellen a jog. Fagyunk, kínlódunk, éhen halunk, számkivetetten szégyenkezünk, öngyilkosok leszünk” – írta az egyik érintett nemrég, amikor egyetlen nap leforgása alatt hat család vesztette el otthonát az országban.

A kormány védelmet ígér…..de csak ígér ,…..

A minisztérium szerint a moratórium egy azonnali, szükségszerű beavatkozási eszköz, azonban a bajba jutott lakáshitelesek megsegítésére jóval összetett, sokoldalúbb és hosszútávon is megoldást nyújtó mentőcsomagra van szükség. Hogy milyenre, az a közleményből nem derült ki, helyette belinkelték a kormany.hu portál a bajba jutott lakáshitelesekért tett eddigi intézkedésekről szóló részét.

Csak a kormányban bízhatnak az adósok

Az FN24 által korábban megkérdezett ingatlanszakértő szerint a bajbajutott adósok egyedül abban bízhatnak, hogy a bankok türelmesek lesznek és nem fognak rögtön lépni. “Nekik is macerás az ingatlanok karbantartása, eladása. Bár az elmúlt hónapokban volt némi harc a kormány és a bankok között” – mondta megkeresésünkre Borsi László.

A szakember szerint az lenne az optimális, ha az adósokat ügyvéd is képviselni, hiszen időhúzással, esetleg a bankkal való megegyezésben is eltudna járni. “Nem utolsó szempont, ha a kilakoltatásra váró család a mediálást is kérné. Megállapodásban ugyanis a mediátor is tud segíteni” – tette hozzá.

A szakember belátja, pénz nélkül nem lehet ügyvédet fogadni, így az az adós, aki nem teheti meg, hogy jogi képviseletet kér maga mellé, csak a kormányban bízhat.

 

error: Content is protected !!