Egyedi ajándékokat készítenek Debrecenben – amelynek célja, hogy az emberek valóban egymásra figyeljenek advent idején

Egyedi ajándékokat készítenek Debrecenben – amelynek célja, hogy az emberek valóban egymásra figyeljenek advent idején

Mézeskalács, gyapjúangyal, gyertyaöntés. Hagyományos karácsonyi ajándékokat készítenek Debrecenben, amelynek célja, hogy az emberek valóban egymásra figyeljenek advent idején – derült ki az M1 délelőtti műsorában.

A Csak tiszta forrásból elnevezésű karácsonyi ajándékkészítés a Debreceni Egyetem néprajz szakos hallgatóinak segítségével jött létre. A résztvevők hagyományos technikákkal készíthetnek ajándékokat, és megismerhetik az igazi karácsonyi népi szokásokat.

A programban lehet mézeskalácsot díszíteni, csuhéból angyalt fonni, gyapjúból angyalt formázni, és lesz gyertyamártás, dekupázs és gyöngyfűzés is – tájékoztatott Labancz Borbála, a Debreceni Egyetem hallgatója. Azt is elmondta, hogy a saját készítésű ajándékokat haza is lehet vinni, és kedveskedni lehet velük a család bármely tagjának. Az elkészíthető tárgyak és hozzávalók pedig a már csaknem százötven éves hagyományokra és alapanyagokra utalnak.

Keményfi Róbert, a Debreceni Egyetemen Bölcsészettudományi Karának dékánja elmondta, idén már 18. alkalommal rendezik meg a karácsonyi ajándékkészítést az egyetemen, amely egy hallgatói kezdeményezés jóvoltából indult el, és amely már hagyománnyá nőtte ki magát.Forrás cikk :hirado.hu

error: Content is protected !!