EMELNÉK AZ ELSŐ GYERMEK UTÁN JÁRÓ CSALÁDI PÓTLÉK ÖSSZEGÉT ÉS A CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNYT AZ 1 GYERMEKES CSALÁDOKNÁL!

EMELNÉK AZ ELSŐ GYERMEK UTÁN JÁRÓ CSALÁDI PÓTLÉK ÖSSZEGÉT ÉS A CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNYT AZ 1 GYERMEKES CSALÁDOKNÁL!

Az LMP az első gyermekek után járó támogatások növelésével próbálná előrébb hozni a családok gyermekvállalási hajlandóságát, ami reményeik szerint hosszú távon növelhetné a születésszámot.Ábrahám Júlia, az ellenzéki párt elnökségi tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján súlyosan igazságtalannak nevezte a kormány családtámogatási rendszerét. Szerinte az aránytalanul kis mértékben segíti az első gyermekek megszületését, ezért a legtöbb család az elszegényedéstől félve egyre későbbre tervezi a gyermekvállalást, és utána kevesebb esélyük marad további gyerekekre.

Az LMP szerint ezért olyan intézkedésekre van szükség, amelyek segítségével a párok nagyobb arányban kezdenének családalapításba harmincadik életévük előtt. Ilyen intézkedés lehet a kilenc éve változatlan mértékű családi pótlék 30 százalékos emelése, valamint az egy gyermek után járó családi adókedvezmény fokozatos megemelése a kétgyermekesek szintjére – fejtette ki Ábrahám Júlia. Hozzátette: az L*P növelné a bölcsődei helyek számát, valamint a jelenleginél jobban támogatná a táv- és részmunkaidős foglalkoztatást.

Az ellenzéki párt elnökségi tagja szólt arról is, hogy az egészségügyi botrányok és az elhibázott központosítás nyílt beismerésének tartják, hogy a kabinet minden kórházat napi jelentéstételre kötelezett. Ebből is látszik, hogy az intézmények vezetőinek forrásuk és lehetőségük sincs a problémák kezelésére – tette hozzá. Forrás : MTI

error: Content is protected !!