Erre nem számítottunk : 5 támogatást vesznek el a magyar dolgozóktól! Tegnap döntöttek róla >>>

Erre nem számítottunk : 5 támogatást vesznek el a magyar dolgozóktól! Tegnap döntöttek róla! Szinte biztos, hogy érinti a Te családodat is! EZ AZ 5 támogatás 2019. január 1-től megszűnik :

Kedden az Országgyűlés elé került a 2019-es adócsomag.

Míg 2018-ban a százezer forint pénzösszeg juttatás mellett Széchenyi Pihenő Kártyát adhattak a munkáltatók béren kívüli juttatásként, addig jövőre csak a Széchenyi Pihenőkártya (Szép-kártya) maradna ebben az adózási kategóriában – nyilatkozta a hirado.hu-nak Fata László cafeteria szakértő annak kapcsán, hogy kedden az Országgyűlés elé került a 2019-es adócsomag, s ez – a szakember szerint – alapjaiban változtatná meg a béren kívüli juttatások rendszerét.

Mint mondta, idén az igen népszerű egyes meghatározott juttatásokat – például ajándékutalvány, Erzsébet-utalvány, nyugdíjpénztári-egészségpénztári hozzájárulás, iskolakezdési támogatás, helyi bérlet – még 40,71 százalékos közteherrel nyújthatják a munkáltatók. Ám ezek a juttatási elemek – szinte kivétel nélkül – elveszítenék adóelőnyüket 2019-re a friss javaslat szerint.

Fata László elmondta, az átalakítás nem kerüli el az adómentes juttatásokat sem. Az ismertebb elemek közül az óvodai, bölcsődei térítés munkáltatói támogatásának adómentessége maradna meg. Sőt, az idei évben felfutó juttatások közül elveszítené adómentességét – többek közt – a januárban bevezetett diákhitel támogatás is.

Lakáshitel, mobilitási célú lakhatási támogatás

Fata László kiemelte: sokaknak segíti jelenleg a lakáshitel törlesztését a munkáltató a 2018-ban rendelkezésre álló adómentes juttatáson keresztül. A jövő esztendőben ennek a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentessége is megszűnne, így bizonytalan, hogy milyen mértékben tudják majd ezt a cégek kiváltani – fogalmazott.

Hozzátette: nemrég ismerkedtek meg a munkaadók a mobilitási célú lakhatási támogatással, amelynek adómentesen adható maximális értéke 2017-ről 2018-ra jelentősen növekedett. Mint mondta, amennyiben az új adócsomagot a jelenlegi formájában fogadják el, akkor a távolabbról munkavállalási céllal költöző munkatársak albérletének munkáltatói térítése is sokkal magasabb közterhekkel adózna 2019-ben.

error: Content is protected !!