Ezekre a pénzekre pályázhatunk: Jó hírt kaptak a magyar családok – jön az újabb ingyenpénz

Ezekre a pénzekre pályázhatunk: Jó hírt kaptak a magyar családok – jön az újabb ingyenpénz!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtótájékoztató keretein belül ismertette további terveit az Otthon Melege Programmal kapcsolatban. A hűtőcsere programot felfüggesztették, most következik a családi házak energiahatékonyabbá tétele. Nav büntetések 2016

Sajtótájékoztatót tartott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Programmal kapcsolatban. Szabó Zsolt, a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár elmondta, hogy a most lezajlott hűtőgépcserét támogató kormányzati program keretein belül

45 ezer pályázat érkezett be, másfél milliárd forintos összegben, és mindenkit támogatni tudnak, aki be tudott adni pályázatot.

A 100 százalékos sikerráta annak köszönhető, hogy régiónként elég rövid ideig volt nyitva az a pályázati portál, melyen keresztül pályázatot lehetett benyújtani.

Ismert, hogy árfelhajtó hatása van, ha támogatás érkezik egy szegmensbe, de hitem szerint áregyeztetés nem történt – mondta el az államtitkár a Pénzcentrum kérdésére, miszerint terveznek-e lépéseket azzal kapcsolatban, hogy egyes, a hűtőcsereprogramban részt vevő áruházak tudatosan megemelték a programban értékesített készülékek árát.

Újabb 5 milliárd jön

A hűtőgépcsere programot nem lezárták, hanem csak felfüggesztették, mondta még el az államtitkár, aki szerint várható, hogy a jövőben újra megnyitják ezt a forrást azok előtt, akik most nem részesültek támogatásban.

családi ház felújítás2

Az Otthon Meleg Program keretében azonban most nem hűtőket vehetünk a közeljövőben, hanem családi házaink energiahatékonyságát növelhetjük. Erre már most is pályázhatunk, de legkésőbb 2016. augusztus 15-ig van erre lehetőségünk.

További információk >>>

Be the first to comment on "Ezekre a pénzekre pályázhatunk: Jó hírt kaptak a magyar családok – jön az újabb ingyenpénz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*