FANTASZTIKUS BEJELENTÉS >>> MINDEN KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGÁZÓ INGYEN NYELVVIZSGÁZHAT!

FANTASZTIKUS BEJELENTÉS >>> MINDEN KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGÁZÓ INGYEN NYELVVIZSGÁZHAT!

Az emberi erőforrások minisztere beszélt egy budapesti rendezvényen arról, hogy az állam átvállalná a költségeket, de erről a jövőben lesz döntés, amikor az ifjúsági stratégiáról tárgyal a kormány.

Balog Zoltán közölte: az új ifjúsági stratégiában javaslatot tesz majd arra, hogy az első középfokú nyelvvizsga költségét vállalja magára az állam.

A Magyar Ifjúságkutatás 2016 gyorsjelentésének budapesti bemutatásán beszélt az emberi erőforrások minisztere arról, hogy az adatok szerint egyre nagyobb a fiatalok körében az idegen nyelvet beszélők aránya, ugyanakkor a nyelvvizsgával rendelkezők száma a 2012-es adatokhoz képest nem változott.

Hangsúlyozta: Magyarország a fiatalokkal együtt, a fiatalok által erősödik.

Az elmúlt években sokkal optimistábbak, derűlátóbbak lettek a magyar fiatalok a jövőjüket illetően – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az M1 csatornán.

Novák Katalin a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 gyorsjelentésének hétfői bemutatása kapcsán elmondta, a felmérésből többek között kiderült, hogy a fiatalok Magyarországot jó helynek tartják, kétharmaduk nem tervez külföldre menni, egyre többen dolgoznak és egyre kevesebben látják problémának a munkavállalást.

A kutatásból kiderült emellett az is, hogy a 15-29 éves korosztálynak nagyon fontos a család és a házasság.

error: Content is protected !!