FANTASZTIKUS PROGRAM INDUL NŐKNEK MÉG IDÉN! MINDEN 30 ÉV FELETTI HÖLGY JÓL JÁR VELE! MÁR OKTÓBER 1-JÉN JÖN AZ ELSŐ LEHETŐSÉG! HA ELMÚLT 30 ÉRDEMES TÁJÉKOZÓDNI >>>>

FANTASZTIKUS PROGRAM INDUL NŐKNEK MÉG IDÉN! MINDEN 30 ÉV FELETTI HÖLGY JÓL JÁR VELE! MÁR OKTÓBER 1-JÉN JÖN AZ ELSŐ LEHETŐSÉG! HA ELMÚLT 30 ÉRDEMES TÁJÉKOZÓDNI >>>>

Kampányt indítanak a mellrák ellen

Mire várunk még mindig? Közösen kampányol az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a MentsManust! – November Magyarország.

Összefog a két nem – lesz belőle egy „IGEN”. Mondjunk igent az egészségre és a rendszeres szűrővizsgálatokra! Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a MentsManust! idén közös akcióval hívják fel a figyelmet két vezető rákos megbetegedés – a mellrák és a prosztatarák – szűrővizsgálatainak fontosságára és az egészséges életvitelre. Az esemény a nemzetközi mellrákellenes hónap első napján, október 1-jén délután kerül megrendezésre Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián és a Lánchídon. Az eseményen helyet kapnak információs és ismeretterjesztő beszélgetések, szakmai előadások és a rendezvényt a rózsaszínre és kékre világított Lánchídon való közös átsétálás követi.

Az emlő és a prosztata daganatos megbetegedések kiemelkedő helyet foglalnak el a súlyos betegségek között. Milyen lehetőségek vannak a betegségek kockázatának csökkentésére, a megbetegedésekből való gyógyulásra? Hogyan lehet egészségtudatosan élni? Ezekről és hasonló, az egészségünket meghatározó tudnivalókról beszélgetnek a résztvevőkkel a magyar rákdiagnosztika és rákgyógyítás kiemelkedő szakemberei az október 1-én megrendezésre kerülő „Mire várunk még mindig?” elnevezésű, nagyközönségnek szóló programon, melyet a már klasszikussá vált lánchídi séta követ.

„A tavalyi kampány során megfogalmazott kérdéseink még mindig aktuálisak: elvárásokat fogalmaztunk meg saját magunk, az orvosaink és a döntéshozók irányában. Hiszen nem játék az életünk – mondja Jó Marianna, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen vezetője. – A mellrákot teljességében megelőzni sajnos nem lehet. Mivel élete során minden 8.-9. magyar nő találkozik ezzel a betegséggel, nagyon fontos a mammográfiás szűrővizsgálat nyújtotta minél korábbi diagnosztizálhatóság, az egészségtudatosság, és hogy tudjuk, hogy melyek az ezt segítő hiteles információk. Ebben az évben először fognak össze a nők a férfiakkal, és a társadalom figyelmének felkeltése érdekében közösen világítják ki a budapesti Lánchidat.”

Régi nagy vágyunk volt, hogy a társterületen tevékenykedő Egészség Hídja Összefogással közösen, egy zászló alatt küzdjünk a két rendkívül komoly betegség ügyében – nyilatkozza Honti Dániel, a MentsManust! alapítója. – Minden év novemberében csatlakozunk a November nemzetközi mozgalmához, amely a prosztatarák veszélyeire hívja fel a figyelmet. Több mint nyolc évnyi tapasztalattal tudjuk kijelenteni, hogy a férfiak körében a figyelemfelkeltést nem csak egy betegségre kell koncentrálnunk, a probléma összetettebb annál. A férfiaknál az orvoshoz járás tabuját le kell döntenünk és fel kell hívjuk a figyelmüket arra, hogy az öngondoskodás, az egészségtudatos életmód megmentheti az életét és szerettei jövőjét. Úgy érezzük, az Egészség Hídjával való összefogás a társadalom nagyobb részének figyelmét tudja ráirányítani arra, hogy ezekről beszélni kell, és szükség esetén segítséget kell kérni.”

A rendezvényen meghatározó szakemberek beszélnek a mellrákszűréssel kapcsolatos hiteles információkról és kamu vizsgálatokról, valamint a betegséggel élő nők új gyógyítási módjairól és az étrendkiegészítők hatékonyságáról. A prosztataszűréssel és a férfi egészséggel kapcsolatos tudnivalók is fontos szerepet kapnak „Tökös beszélgetések” címmel. Végezetül újságírók vitatják meg a média felelősségét a fenti témákkal kapcsolatban. A beszélgetéseket követi a hagyományos séta a Lánchídon, mely az összefogás jegyében most először rózsaszín és kék fényben fog pompázni.

A szervezők minden érdeklődőt várnak, hogy összefogjon a két nem, és legyen belőle egy „igen”!

Forrás : hirado.hu

error: Content is protected !!