Február 28-tól lehet beadni a pályázatokat az energia hitel programra – Startol az ingyenes energiahitel

Február 28-tól lehet beadni a pályázatokat az energia hitel programra – Startol az ingyenes energiahitel

A hitelprogram Mikro-, Kis- és Középvállalkozások olyan, pénzügyi szempontból életképes és jövedelemtermelő beruházásait támogatja, amelyek megújuló energiaforrás (a szélenergia kivételével) felhasználásával hálózatra termelés céljából villamos energiát állítanak elő.

A GINOP-8.4.1/B-16 KKV energia hitel célja a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése, korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, valamint e képesség növelésének támogatása a külső finanszírozáshoz történő hozzáférés javítása révén.

A hitelprogram Mikro-, Kis- és Középvállalkozások olyan, pénzügyi szempontból életképes és jövedelemtermelő beruházásait támogatja, amelyek megújuló energiaforrás (a szélenergia kivételével, mert az csípi a kormány szemét) felhasználásával hálózatra termelés céljából villamos energiát  állítanak elő.

Beadhatóság dátuma: 2017.02.28.-2018.06.30.

Kérelem benyújtása: A hitelkérelem csak az MFB Zrt.-vel szerződéses kapcsolatban álló, megfelelő jogosítvánnyal rendelkező Közvetítőhöz nyújtható be. A Közvetítők listáját az MFB Zrt. a honlapján teszi közzé.

Rendelkezésre álló keretösszeg: 30 milliárd Ft

Kölcsönfelvevők köre: mikro-, kis- és középvállalkozások

Kölcsön összege: Minimum 1 millió Ft, maximum 1 milliárd Ft

Saját forrás: legalább 10%

Kamat: 0%/év

A kölcsön felhasználása: 

A hitelprogram keretében nyújtott Kölcsön a Végső Kedvezményezett gazdaságilag potenciálisan életképes Projektjének megvalósításához használható fel:

Előkészítési tevékenységek (önállóan nem, csak valamely beruházási tevékenységgel együtt támogathatóak): előzetes tanulmányok

Beruházási tevékenységek: ingatlanvásárlás; műtárgy, vagy épület építési, kivitelezési költségei, immateriális javakra irányuló beruházás

Megvalósításhoz kapcsolódó költségek (önállóan nem, csak valamely beruházási tevékenységgel együtt támogathatóak)

Futamidő: felhasználástól függ, max. 15 év

Rendelkezésre tartási idő: Kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 24 hónap (indokolt esetben 6 hónappal meghosszabbítható)

Projekt megvalósulásának határideje: A Projekt megvalósítását (fizikailag és pénzügyileg befejezett) a szerződéskötést követő 24 hónapon belül be kell fejezni, amely határidő indokolt esetben 6 hónappal meghosszabbítható.Forrás:piacesprofit.hu

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
error: Content is protected !!