FIGYELEM! AJÁNDÉKOT AD AZ ÁLLAM MINDEN GYERMEKNEK 3-18 ÉVES KORÁIG!

FIGYELEM! AJÁNDÉKOT AD AZ ÁLLAM MINDEN GYERMEKNEK 3-18 ÉVES KORÁIG!

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár minden gyereknek! Ön tudja hol kell igényelni és mennyit fizetnek?

A legtöbb szülőnek nincs tudomása arról, hogy ha gyermeke magyar állampolgár, állandó magyarországi lakóhellyel rendelkezik, harmadik életéve betöltésének napjától tizennyolcadik életévének betöltése napjáig balesetbiztosításban részesül, mégpedig ingyen.

A biztosítás minden, fenti feltételnek megfelelő gyermeknek ingyen jár, a szülőket fizetési kötelezettség tehát nem terheli. A balesetbiztosítás díját ugyanis a Magyar Állam fizeti meg a biztosítónak.

Sőt, a biztosító nem csupán az óvodában, iskolában elszenvedett balesetek esetén fizet, hanem akkor is, ha a gyermek otthonában, sportolás vagy épp nyaralás közben szerez sérülést. Ráadásul bárhol a világon – Magyarországon vagy más államban, a nemzetközi vizeken vagy egy utasszállító repülőgép fedélzetén – sérül meg a gyermek, jogosult a biztosítási összegre.

A biztosítási összeg kifizetése érdekében ugyanis első lépésben személyes adategyeztetésre van szükség, amely bármely ügyfélkapcsolati ponton elvégezhető. Ezt követően a biztosító honlapján illetve az ügyfélkapcsolati pontokon elérhető igénybejelentő lapot – az orvosi dokumentációval együtt – a biztosítóhoz kell beküldeni.

Ennyit fizet az állam, ha megsérül a gyermek!

Nagyon sokan nem tudják, hogy az állam minden 3 és 18 év közötti gyermek számára balesetbiztosítást nyújt ingyenesen. Jön a nyár, a szünidő, ilyenkor meg szokott nőni az apróbb-nagyobb gyerekbalesetek száma. Fontos tudni, hogy az állam ilyen esetben is fizet, természetesen a fizetett összeg a baleset súlyosságától függ.

Lássuk milyen összegeket fizet az állam egyes balesetek után:
– baleseti halál esetén 200.000 forint
– csonttörés esetén 3.000 forint

Ha maradandó károsodás éri a gyermeket:
– 1-9% rokkantság esetén 3.000 forint
– 10-29% rokkantság esetén 50.000 forint
– 30-100% rokkantság esetén a 300 000 forint biztosítási összegnek a rokkantság fokával megegyező százaléka.
Tehát ha baleset éri a gyermeket, akkor érdemes tudni, hogy jár utána biztosítás az államtól, azt, hogy milyen dokumentumokat , igazolásokat kell benyújtani, arról tájékoztatást kaphat az orvosnál. Emellett a lakásbiztosításnál is lehet kiegészítést kérni alacsony havi összegért balesetre is kiterjedő biztosítást, itt is jelentős összeget fizet a biztosító.

Az általános gyermek- és ifjúsági biztosítás a nap 24 órájában érvényes és nem függ a baleset helyszínétől. Történjen a baleset otthon, az utcán, az óvodában, az iskolában, nyaraláskor, kirándulás alatt, belföldön vagy külföldön a Biztosító a 119/2003. (VIII.14.) számú Kormányrendeletben meghatározott baleset esetére járó szolgáltatási összeget fizeti meg.
Kik vehetik igénybe?

Magyarország területén állandó lakóhellyel rendelkező minden magyar állampolgár 3. életéve betöltésének napjától, 18. életéve betöltésének napjáig baleset-biztosításban részesül, melynek díját a Magyar Állam fizeti meg a Biztosítónak.

A biztosító szolgáltatása
Biztosítási kockázat megnevezése Szolgáltatás mértéke
Baleseti halál 200 000 Ft biztosítási összeg
Csonttörés 3 000 Ft biztosítási összeg
Maradandó egészségkárosodás (rokkantság)
– amennyiben a rokkantság foka 1–9% 3 000 Ft
– amennyiben a rokkantság foka 10–29% 50 000 Ft
– amennyiben a rokkantság foka 30–100% 300 000 Ft biztosítási összegnek a
rokkantság fokával megegyező százaléka

 

error: Content is protected !!