FIGYELEM! RENDKÍVÜLI HÍR!!!! Meg­je­lent Ma­gyar­or­szá­gon a ser­tés­influ­enza, em­ber­ről em­berre ter­jed!

FIGYELEM! RENDKÍVÜLI HÍR!!!! Meg­je­lent Ma­gyar­or­szá­gon a ser­tés­influ­enza, em­ber­ről em­berre ter­jed! MINDENKIT FIGYELMEZTET AZ ÁNTSZ!!! Rendkívüli helyzet egy óvodában, súlyos állapotban vitték kórházba a hároméves gyereket!

Az ÁNTSZ friss je­len­tése sze­rint Ma­gyar­or­szá­gon is van­nak ser­tés­influ­en­zás be­te­gek. A tü­ne­tei ha­son­lók, mint a szo­ká­sos influ­en­záé, az oltás ez ellen is segít.-írja a ripost.hu.

Így írta faktor :

Rendkívüli helyzet egy óvodában, súlyos állapotban vitték kórházba a hároméves gyereket
A kórházban beigazolódott a sertésinfluenza gyanúja.

Sertésinfluenza tüneteivel vittek kórházba múlt héten csütörtökön egy kislányt Szlovákiában, a Pöstyéni járás egyik óvodájából. Az intézményben rendkívüli helyzetet hirdettek.

A hároméves kislánynak néhány óra alatt nagyon felment a láza – írja a Paraméter. Először a pöstyéni kórházba vitték, majd a pozsonyi kramárei kórházba került kivizsgálásra, ahol beigazolódott a sertésinfluenza gyanúja. Állapota továbbra is súlyos.

Az óvoda igazgatónője közölte, a sertésinfluenza H1N1 2009-es vírustörzséről van szó. A fertőzés lefolyása agresszívabb a klasszikus influenzánál, ezért az óvodát lezárták, a helyiségeket tisztítják és fertőtlenítik.

error: Content is protected !!