Figyelem! Tegnap rengeteg hamis tízezres került forgalomba! OSSZÁTOK! Így ismerheted fel:

Figyelem! Tegnap rengeteg hamis tízezres került forgalomba! OSSZÁTOK! Így ismerheted fel:

A napokban nagyon sokan posztoltak a Facebookon Pécs és Budapest környékén, hogy hamis tízezressel próbáltak fizetni náluk. A figyelmeztető felhívásokban megemlítik, hogy a hamisított bankjegyekről csak a vízjel hiányzik, ránézésre nagyon nehéz megkülönböztetni a valódi bankóktól.

Egy pécsi felszolgáló tegnap tette közzé Facebook oldalán a bejegyzést, amiben felhívja a vendéglátósok és a lakosság figyelmét a csalókra, akik hamis tízezres bankókkal próbálnak fizetni a Sétatéren, a Pécsi Napok fesztiválon. A vendéglátós figyelmeztet, a hamis bankókon 9052065 sorszám van – olvasható a PécsMa.hu oldalán.

Egy másik, a Pécsi Napok alatt egy Széchenyi téri bódéban dolgozó felszolgáló is jelezte, hogy náluk is fizetett a szélhámos. A pultos elmondta: a hamis tízezres valamivel kisebb, mint az igazi, fényes része pedig észrevehetően vacak. Tapintásra megállapítható, hogy hamisítványról van szó, ám ahogy elmondta, a napközbeni emelkedett forgalom miatti feszített tempóban nem vették észre hogy nem igazi a pénz, emiatt arra sem emlékeznek, ki fizetett vele. A felszolgáló egy képet is elküldött a lapnak, amin jól látszik a különbség. A képen az alsó bankó a hamis, a sorszám is 9052065.

A bankjegyekkel minden bizonnyal rengetegszer sikerült fizetniük a csalóknak, így már az ország bármely pontján megfordulhatnak a hamis bankók. Legyetek szívesen osszátok meg a bejegyzést és hívjátok fel ismerőseitek figyelmét is a csalásra!!!

error: Content is protected !!