Figyelmeztet az MVM – Komoly változás jön a gázszámláknál, minden ügyfelet érint!

Figyelmeztet az MVM – Komoly változás jön a gázszámláknál, minden ügyfelet érint!

Figyelmeztet az MVM – Komoly változás jön a gázszámláknál, minden ügyfelet érint! Visszatér az éves gázóra-leolvasás rendszere az MVM-nél, vagyis megszűnik az a gyakorlat, hogy elég lefényképezni és beküldeni a mérőállást, netán egy cetlire felírni a leolvasott értéket, és hátrahagyni a szolgáltató munkatársának – írja a vg.hu.

(Friss híreink)
Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által megbízott cég, a DL Kft. arról értesítette a megbízó ellátási területén lévő lakossági ügyfeleket, hogy munkatársa a közeljövőben, a levélben megadott, ötnapos idősávon belül felkeresi, hogy leolvassa a gázmérőjét – írja a vg.hu.

Az ügyfélnek azonban nem kell a leolvasót a felhasználási helyen várnia, mert hagy majd nála egy leolvasási értesítőt, rajta elérhetőségekkel és szükséges információkkal.

Ha a leolvasó a jelzett időszakban, az első felkeresés alkalmával nem tudja a gázmérőt leolvasni, akkor hagy egy másik értesítőt a következő felkeresés időpontjával, illetve saját telefonos elérhetőségével – áll a cikkben.
Fontos tudni, hogy a DL Kft. munkatársai az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által kibocsátott fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. Ezért ezt az ügyfélnek a saját biztonsága érdekében minden esetben ellenőriznie érdemes.

Riasztást adott ki a Magyar Közút – Akár fél méteres hó is hullhat, mutatjuk hol és mikor! >>

A portál megjegyzi, a leolvasást végző munkatársak személyéről, jogosultságáról a fényképes igazolványon található központi telefonszámon lehet meggyőződni.

A fenti procedúrára egyébként azért van szükség, mert az MVM kivezeti a helyszíni leolvasást helyettesítő mérőállás-bejelentést. Mivel pedig a pontos elszámoláshoz elengedhetetlen a személyes leolvasás. A DL munkatársának be kell jutnia a gázmérőhöz. A cég ezért kéri, hogy az ügyfél tegye lehetővé a megadott időszakban a gázmérő leolvasását.
error: Content is protected !!