FIGYELMEZTETÉS >>> NAGYON VESZÉLYES BOGÁR JELENT MEG A MAGYAR LAKÁSOKBAN, CSALÁDI HÁZAKBAN!

FIGYELMEZTETÉS >>> NAGYON VESZÉLYES BOGÁR JELENT MEG A MAGYAR LAKÁSOKBAN, CSALÁDI HÁZAKBAN!

Egyre gya­ko­ribb a la­ká­sok­ban a bogár, ami ve­szé­lye­sebb az ege­rek­nél is!

Otthon a lakásban nagyon sokan  találkozhatnak az alig sze­zám­mag nagy­ságú, barna színű, pán­cé­los kop­ra­bo­gár­ral. Annyira pici a mérete, hogy,hogy sza­bad szem­mel aligha ál­la­pít­ható meg, hogy egyáltalán ezzel a bogárral van dol­gunk.

Legtöbb esetben lisztekben, zsemlemorzsában, valamint a szekrények, parketták légréseiben bújnak meg.  Ezek miatt a bogarak miatt a  rovarirtókat újabban  már heti szinten riasztják, bár a lakók nincsenek is tisztába a pontos megnevezésével.

A világ legveszélyesebb kártevőjeként ismerik ezeket a bogarakat tavaly augusztus óta, kártékonyságban sikerült utolérniük az egereket is, és jellemzően nyáron van belőlük a legtöbb.

Képes kiszorítani az őshonos fajokat ez a rovarfaj, a  kereskedelem felgyorsulása és kiszélesedése miatt a konténereken keresztül  is mindenhová képesek nagyon rövid időn belül eljutni, közölte az ArtPooldesign Kft. kártevőirtó szakembere, Szántó György.

Érdekesség, hogy szinte mindent szinte mindent képesek megrágni a fém és a gumi kivételével. A szakemberelmondása szerint minden lakásban megfordulnak, van ahol szinte észrevétlenül, máskor akár látványosan is,  de egyre több helyen szaporodnak el, elsősorban a panellakásokban érzik kiválóan magukat.

Szántó György elmondása szerint , akár az áruházakban vásárolt élelmiszerekkel is hazavihetjük őket, ezért is hívták őket régebben  raktári  kártevőként.  A bogarak ellen a szokásos rovarirtó szerek csak ideiglenesen hatékonyak, ugyanis csak a  hozzáértők tudják szakszerűen eltávolítani, a felszínen nem látható koprabogarakat is.

error: Content is protected !!