FONTOS!!!! Így kaphat 16 napos szabadságot ősszel, amire egyáltalán nem számított!!!

FONTOS!!!! Így kaphat 16 napos szabadságot ősszel, amire egyáltalán nem számított!!!

Ezekre figyelve kérjen szabadságot:
A naptári napok szerinti munkanapoktól való eltérésről az irányadó rendelkezés a 9/2017. (V. 19.) NGM rendelet a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről.

Ebből kiderül, hogy a két, munkaszüneti napot jelentő ünnep környékén, milyen munkanap-áthelyezésekkel kell számolni. Eszerint október 22-e, hétfő, pihenőnapnak minősül idén, megelőzve a 23-i ünnepnapot.

Fontos viszont, hogy a rendelet értelmében október 22-ét nem az előző, hanem a korábbi szombaton, október 13-án kell ledolgozni.

Hasonló a helyzet november 1-vel, ami idén csütörtökre esik, a nemzeti ünnepet követő héten.

Idén így november 2-a, péntek, szintén pihenőnap. Ezt a napot a következő hétvégén, szombaton, november 10-én kell ledolgozni.

Érdemes pontosan kikérni a szükséges hat nap szabadságot!
Így tehát szabadságként az október 23-át követő három „normál” munkanapot (szerda, csütörtök, péntek), és a következő héten, a november 1-ét megelőző, szintén három munkanapot (hétfő, kedd, szerda) kell kikérnie munkáltatójától.

Ha eszerint jár el, akkor a hat napért cserébe, október 20-tól, szombattól kezdődően, november 4-e, vasárnapig bezárólag, hosszú pihenőidőt teremthet meg magának. Ez összesen 16 napot jelent. Forrás : origo.hu

Be the first to comment on "FONTOS!!!! Így kaphat 16 napos szabadságot ősszel, amire egyáltalán nem számított!!!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*