FRISS KÖZLEMÉNY ! – Csúszik a családi pótlék utalása

FRISS KÖZLEMÉNY ! – Csúszik a családi pótlék utalása

Többen jelezték  hogy február 2-án reggel sem kaptak sms-t a bankjuktól arról, hogy megérkezett volna a számlájukra a családi pótlék. 2017 januárjától az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vette át a családtámogatási ellátások és fogyatékossági támogatás folyósítását a fővárosi és megyei kormányhivataloktól. Az ONYF szerint február 3-án mindenkinek a bankszámláján ott lesz a családi pótlék.

A családi pótlékot az esetek többségében minden hónap 1-jén vagy 2-án utalták el. Ha ez a két nap hétvégére esett, akkor előfordult, hogy már előző hónap 31-én megkapták a gyerekesek a családi pótlékot.

A jogszabály szerint, „a folyósító szerv a természetben nyújtott családi pótlék családtámogatási folyószámlára történő utalásáról

Amennyiben a hónap harmadik napja nem munkanap, a határidő az azt követő első munkanapon jár le.

Utoljára decemberben utaltak családi pótlékot, akkor viszont kétszer is.

Egyszer hó elején, egyszer pedig december közepén, a karácsonyi ünnepek miatt ugyanis a januárban esedékes családi pótlékot korábban elutalták.

Vagyis januárban azért nem érkezett családi pótlék, mert azt már fél hónappal korábban elutalták.

2017 januárjától az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság veszi át a családtámogatási ellátások és fogyatékossági támogatás folyósítását.

a fővárosi és megyei kormányhivataloktól.

Az ONYF honlapján lévő utalási naptár szerint február 1-jén el kellett volna utalni a családi pótlékot, bár azt is hozzáteszik, az adatok csak tájékoztató jellegűek.

Az ONYF kommunikációs vezetője az Origónak azt írta, a családi pótlékot holnap írják jóvá a számlákon. Nem történt változás az utalás rendjében.

legkésőbb február 3-ig mindenkinek a számláján ott lesz a szokásos összeg.

FORRÁS :origo.hu

error: Content is protected !!