GÁZZAL FŰTŐK FIGYELEM! 500 EZER FORINTOS VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁS JÖN GÁZZAL FŰTŐKNEK! ILYEN MÉG NEM VOLT MAGYARORSZÁGON!

GÁZZAL FŰTŐK FIGYELEM! 500 EZER FORINTOS VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁS JÖN GÁZZAL FŰTŐKNEK! ILYEN MÉG NEM VOLT MAGYARORSZÁGON!

Kinek lehet pályázni?

Mindenkinek, akinek van magyar adóazonosító jele és tulajdonjoggal rendelkezik abban a lakásban, ahol a lecserélni kívánt konvektor van.

Ki nem pályázhat?

akinek 60 napnál régebbi adótartozása vagy közüzemi számlatartozása van (kivéve, ha engedélyezték neki a részletfizetést),
és többek között az sem, aki például a kormány tagja, vagy polgármester, vagy valamilyen tisztségviselő, vagy ilyen tisztséget betöltő személlyel él együtt.
Mire lehet pályázni?

Szeptember 21-től folytatódik az Otthon Melege Program, ezúttal gázkonvektorok cseréjéhez vagy felújításához szükséges összegekre lehet majd pályázni. A vissza nem térítendő támogatásra minden ingatlannal rendelkező magyar állampolgár pályázhat, akinek van gázkonvektora.

Elsősorban olyan beruházásokat fedező összegekre lehet pályázni, amivel energiát és így pénzt tudunk majd magunknak megspórolni, illetve amivel csökkenteni tudjuk a széndioxid kibocsátását a háznak, lakásnak.

Annak a pályázata fog nagyobb eséllyel nyerni, aki több energiát és károsanyag-kibocsájtást tud majd megspórolni a gázkonvektor csere, vagy a fűtésrendszer felújítása után.

Nemcsak a gázkonvektor árára lehet pénzt nyerni, hanem el lehet számolni a csere kapcsán felmerülő egyéb költségeket is, például a

különböző anyag és munkadíjakat (pl. falazás, falbontás, villanyszerelés),
tervezési díjakat
engedélyeztetési és egyéb szakhatósági költségeket
kéményépítés költségeit (anyag, munkadíj, új építése vagy a régi felújítása)
és a tulajdoni lap költségét is!

Hol lehet pályázni?

2017. szeptember 21-én 08:00-tól van lehetőség a pályázat benyújtására a pályázati portálon keresztül (konvektor2017.nfsi.hu), elektronikus úton. A pályázatok a benyújtásuk sorrendjében lesznek feldolgozva, ezért érdemes minél előbb beadni a szükséges papírokat.

Mire van szükség a pályázat benyújtásához?

Egy vagy több már meglévő gázkonvektorra,
internetre,
ügyfélkapu regisztrációra, hozzáférésre,
60 napnál nem régebbi tulajdoni lapra (osztatlan közös tulajdon estén használati megosztási szerződésre is),
kivitelezői szerződésre (azzal, aki megcsinálja a felújítást vagy a cserét),
a pályázati útmutatóban szerepló egyéb dokumentumok feltöltésére.
Mekkora összegekre lehet pályázni?

A gázkonvektor-csere összes költségének 80%-át fizetik ki, maximum 500 000 Ft erejéig.
A készülékek darabjára (gázkonvektorokra) maximum 150 000 Ft-ot (bruttó) lehet költeni. Ha ennél drágábbat veszünk, a különbözetet saját zsebből kell fizetnünk.
Csak olyan készülékcserét támogatnak, amivel nem fogyasztunk majd többet, mint 350 Ft/kWh/év.
Mire érdemes odafigyelni?

Ez egy vissza nem térítendő támogatás, viszont utólagos finanszírozású! Ez annyit jelent, hogy nekünk kell előre kifizetni a gázkonvektor cseréjét, vagy a kémény felújítását. A támogatást csak utólag kapjuk majd meg.
Azok a lakások, ahol eddig nem földgázzal működő gázkonvektorral fűtöttek, nem igényelhetnek támogatást!
A pályázathoz szükséges önrész lehet egy bankszámlán elkülönített összeg, de akár hitel is.
Miután megkaptuk a megpályázott összeget, három évig bármikor ellenőrizhetik, hogy valóban megcsináltuk-e a gázkonvektor vagy kémény cseréjét, felújítását!

error: Content is protected !!