Gyermekek után járó ápolási díj 2019: 100 ezer ft-ot kapnak a családok Januártól!

Gyermekek után járó ápolási díj 2019: 100 ezer ft-ot kapnak a családok Januártól!

Gyermekek után járó ápolási díj 2019

A szerdai kormánydöntés értelmében január elsejével egységesen havi 100 ezer forintra nő az ápolásra szoruló gyermekek után járó díj összege, jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Az emelés a következő években is folytatódik. A cél az, hogy 2022-re – három lépésben – az ápolási díj mértéke elérje az akkori minimálbér összegét. Jön a gyermekek otthongondozási díja 2019-től!

Azon családokban is emelkedik az ápolási díj, amelyekben nem a gyermekek jogán kapják ezt a jogosultságot. Ez esetben az ápolási díjat – szintén a jövő évtől – 15 százalékkal emelik, majd 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben további 5-5-5 százalékkal lesz magasabb a díj összege. Így azok, akik nem a gyermekükről gondoskodnak, de ápolási díjra jogosultak, 2022-re 30 százalékkal nagyobb összeget fognak kapni, mint jelenleg, mondta Novák Katalin

Azok a családok, amelyek több önellátásra képtelen gyermeket is nevelnek, másfélszeres összegű gyermekápolási díjat kapnak. Változás, hogy a kormány új kategóriaként bevezette az önellátásra képtelen gyermeket nevelőknek járó gyermekápolási díjat, írja az MTI.

error: Content is protected !!