Heves zivatar jön: itt csap le óráról órára – mutatjuk pontosan hol csap 16, 17, 18, 19, 20 és 21 órakor! OSSZÁTOK MEG!!!

Heves zivatar jön: itt csap le óráról órára – mutatjuk pontosan hol csap 16, 17, 18, 19, 20 és 21 órakor!

OSSZÁTOK MEG!!!

Heves zivatar jön: itt csaphat le óráról órára >>>

Az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön a délutáni, esti órákban kialakulhat néhány nem heves, helyi jellegű (lassan mozgó) zivatar. Ezeket lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék és átmeneti erős vagy viharos (50-70 km/h) lökések kísérhetik.

Emellett délutántól egy hidegfront hatására északnyugat felől már szervezettebb, heves zivatarok is elérhetik az országot, illetve alakulhatnak ki a Dunántúlon (főleg annak nyugati és középső részein) – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Kiderül csapadéktérképén óráról órára látszik, hol lehetnek viharok.

Éjjel zivatarokra az ország nyugati és északi felén számíthatunk szórványosan, majd szombaton egyre inkább egy délnyugat-északkeleti tengely mentén (hozzávetőlegesen a Kaposvár-Salgótarján vonal széles sávjában) fordulhatnak elő egyre csökkenő számban. A zivatarokhoz felhőszakadás (>25-30 mm), néhol 80-90 km/h-t meghaladó széllökés és nagyobb szemű jég is társulhat.

error: Content is protected !!