Hőség, felhőszakadás, szélvihar – változó időjárásra számíthatunk

Hőség, felhőszakadás, szélvihar – változó időjárásra számíthatunk

Egy hidegfront érte le hazánkat, a néhány fokkal hűvösebb levegő nem csak lehűlést, hanem zivatarokat és szélviharokat is okozhat. Az ország nagy részére riasztást adott ki az OMSZ.

Gyakori lesz az erőteljes gomolyfelhő-képződés, de emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk csütörtökön. Szórványosan várható zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is kialakulhat. Késő estére a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, kiderül az ég, inkább az északi megyékben maradhat több felhő, fordulhat elő még zápor, zivatar. A délnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében akár károkozó széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, délkeleten, keleten lesz a melegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Különösen az ország északnyugati felén várható néhány fokos lehűlés, de a záporos gócok által érintett területeken is átmenetileg jelentősen felfrissülhet a levegő. Emellett az Alföldön továbbra is 25, a keleti, délkeleti megyékben pedig 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

Napközben elszórtan lehetnek zivatarok, de károkozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok főként a keleti, északkeleti országrészben fordulhatnak elő. Egyes zivatarokban erősen viharos széllökés sem kizárt, de kis valószínűséggel akár az orkán erejű széllökés is benne van az időjárási helyzetben. Zivatarokra legtovább a keleti és északi megyékben kell számítani, másutt a délután második felére már jó eséllyel megszűnnek.Forrás cikk:hirado.hu

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
error: Content is protected !!