Így kaphatsz milliókat az államtól és az önkormányzattól ha nincs még lakásod! Mutatjuk:

Így kaphatsz milliókat az államtól és az önkormányzattól ha nincs még lakásod! Mutatjuk:

Több milliót kaphatsz az államtól és több százezret az önkormányzattól ha nincs még lakásod

Íme, néhány lakástámogatási lehetőség – nem kell visszafizetned.

LETELEPEDÉSI TÁMOGATÁS
Ez egy olyan támogatás, melyről a legtöbb ember még soha nem is hallott pedig létezik, bár az igazsághoz, az is hozzátartozik, hogy közel sem minden településen illetve városban lehet igényelni, de ahol van ott több százezer forinttal járul hozzá az önkormányzat a fiatalok, pályakezdők letelepedéséhez! Több önkormányzatnál is létezik helyi szintű lakásszerzési támogatás, mely több százezer forintot jelenthet Nektek. Pakson például nemrég a fiatalokat ösztönözték egy népszerű támogatási formával, hogy pályakezdőként a várost válasszák lakóhelyül, ehhez pedig az önkormányzat egy minimum 300 ezer, maximum 750 ezer forint összegű támogatást nyújt, ami a lakáshitelhez szükséges önrészt egészíti ki.

A támogatás Újbudán is igényelhető, de értesüléseink szerint Győr városában, Budapesten is.
Ha lakásvásárlás előtt állsz feltétlenül érdeklődj a helyi önkormányzatnál!

Csok/SZOCPOL

Jelentősen kibővült július 1-jétől a családok otthonteremtési kedvezménye. A bevállalósak akár 3 millió 250 ezer forintot is kaphatnak, de a kisebb családok is nagyon jól járhatnak. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Jelentősen kibővül július 1-jétől a családok otthonteremtési kedvezménye (a CSOK – korábbi nevén lakásépítési támogatás, köznyelven szocpol). Mivel sokan még nincsenek tisztában a részletekkel, ezért végigrágtuk magunkat a jogszabályon. Azt is jó például tudni, hogy nem kell feltétlenül megvárni a lakáskereséssel, vásárlással a július elsejei indulást – az adás-vételi szerződéseket már most érdemes úgy megkötni, hogy ezzel júliusban igényelhető legyen ez a vissza nem térítendő állami támogatás. Minderről (jogosultságról, feltételekről, a folyósítás menetéről) egyébként már most lehet érdeklődni az ezzel foglalkozó bankoknál. A használt lakás vásárlásra vagy bővítésre is felvehető támogatás (a “félszocpol” utódja) is visszatér júliustól, emiatt jelentős az érdeklődés. Íme a legfontosabb kérdések és természetesen a válaszok:
Milyen célokra igényelhető a CSOK?

1. 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott

építési engedéllyel rendelkező és legalább “B” tervezett energetikai minősítésű új, összkomfortos lakás építéséhez

használatbavételi engedéllyel, vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal és legalább “B” energetikai minősítéssel rendelkező új lakás vásárlásához

Fontos! Építés, illetve vásárlás esetén sem haladhatja meg a fajlagos négyzetméterár a 300 ezer forintot, alacsony energiafogyasztású lakás esetében pedig a 350 ezer forintot!

2. Legfeljebb 350 ezer Ft/nm vételárú, legalább komfortos, használt lakás vásárlásához; de a vételár nem haladhatja meg a területileg meghatározott vételár maximumot, melyek a következők:

Közép-Magyarország (Budapest és Pest megye) – Budapesten: 35 millió forint; városokban: 28 millió forint; egyéb településeken: 23 millió forint.

Dunántúl (Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Baranya, Tolna, Somogy megye) – megyeszékhelyeken: 28 millió forint; városokban: 23 millió forint; egyéb településeken: 18 millió forint.

Alföld és Észak (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megye) – megyeszékhelyeken: 25 millió forint; városokban: 19 millió forint; egyéb településeken: 16 millió forint.

3. Meglévő, legalább komfortos (vagy a bővítéssel azzá váló) használt lakás bővítéséhez.
Megjegyzés! használt családi házas beruházásoknál lehet “C” (követelménynek megfelelő) energetikai minősítési osztálynál kedvezőtlenebb energetikai minősítési osztályú besorolás is, de csak akkor, ha rendelkezésre áll 30 napnál nem régebbi hatósági bizonyítványt arról, hogy a lakóépület állapota az élet- és vagyonbiztonságot közvetlenül és súlyosan nem veszélyezteti. (forrás : csaladi-othhonteremtesi-kedvezmeny.blog.hu)

error: Content is protected !!