ÍGY KAPHATSZ TÖBB MINT 31 EZER FORINTOS TÁMOGATÁST AUGUSZTUSBAN A GYERMEKED UTÁN!

Így kaphattok több, mint 31 ezer forintos támogatást augusztusban

Ha a gyermeked általános iskolába vagy középiskolába megy szeptemberben mindenképpen érdemes tájékozódnod a lehetőségről, mert nagy segítség lehet ez a pár tízezer forintos támogatás az iskolakezdéskor. Iskolakezdési pénz támogatás 2017

Itt vannak a legfontosabb tudnivalók a lehetőségről:

Kik kaphatják meg az iskolakezdési támogatást?
A támogatás csak dolgozóknak, munkavállalóknak jár, akiknek a gyermeke az idei év szeptemberében megkezdik tanulmányaikat a közoktatásban! Ezt azt jelenti, hogy minden gyermek után jár, aki általános iskolába vagy középiskolába fog járni szeptembertől!

A támogatást a szülő a gyermeke vagy a vele egy háztartásban élő házastársának a gyermeke után veheti igénybe.Feltétele, hogy a gyermek közoktatásban tanuljon vagy családi pótlékra legyen jogosult.A támogatás gyermekenként évi 1 alkalommal vehető igénybe, mindkét szülőnek adható, akár ugyanattól a munkáltatótól is. Ha több helyen is dolgoztok, minden munkáltatótól igényelhetitek ezt a béren kívüli juttatást.

Mekkora összegű támogatás?

A támogatás legnagyobb összege maximum a minimálbér harminc százaléka lehet a hatályos törvények szerint, vagyis ez idén, 2016-ben, 31 500 forintot jelent maximálisan.A támogatást utalvány formájában folyósítják a szülőknek.

Mire lehet költeni a támogatást?
A támogatást tankönyvekre, taneszközökre és ruházatra lehet fordítani. Az utalvánnyal ugyanakkor csak azokban az üzletekben fizethettek, amelyek szerződést kötöttek a kibocsátóval.

Meddig kell felhasználni az utalványokat?

A tanévkezdés előtti 60. naptól december 31-ig.

error: Content is protected !!