Ingyen hitellel korszerűsíthetjük lakásunkat >> Lakásfelújítási pályázat folytatódik

Ingyen hitellel korszerűsíthetjük lakásunkat >> Lakásfelújítási pályázat folytatódik, olcsó hitelhez juthatunk!

Folytatódik az Otthon Melege Program, az új pályázatok vélhetően február végén jelennek majd meg, amelyekkel 0 százalékos kamatozású visszatérítendő hitelt igényelhetnek az érintettek, a támogatási körbe minden olyan eszköz belefér, ami legalább 1 kilowatt óra energiát meg tud takarítani – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.

Csak 10 százalék önrész kell

Szabó Zsolt szerint a támogatás a fűtéskorszerűsítéstől, nyílászáró cserén át a szigetelésig bármire felvehető. Lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetik, családi házaknál 500 ezer forinttól 10 millió forintig, lakásoknál pedig 500 ezer forinttól 7 millió forintig lehet támogatást igényelni. A pályázathoz 10 százalék önrész kell – tette hozzá.

Ez a program utófinanszírozású, az ügyfelek a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) pontokon keresztül igényelhetik, költség és kamatmentesen. A pályázatban két kategória van: a központi régió, ami Budapestet és Pest megyét érinti, itt 9,4 milliárd forinttal indul program, az ország többi részében pedig 105 milliárd forint lesz a forrás keret. Az államtitkár felidézte: a 2014 őszén indult Otthon Melege Program eddig mintegy 125 ezer családot érintett.

Egyre többen élnek a lehetőséggel

A lappal az NFM azt is tudatta, hogy eddig 2005 pályázati elszámolás érkezett be, ebből 1500-ra összesen mintegy 754 millió forintot folyósított a tárca. A pályázati útmutató közelmúltbéli módosítása az elszámolás benyújtási határidejét 2017 végéig meghosszabbította annak érdekében, hogy minél többen hozzájuthassanak a megítélt támogatáshoz. Indirekt módon a program, illetve a lakásépítések fellendülése is szerepet játszott abban, hogy az elmúlt évekhez képest ebben a szezonban fellendült a kazánértékesítés – tájékoztatta a lapot Szilágyi László.

4 Comments on "Ingyen hitellel korszerűsíthetjük lakásunkat >> Lakásfelújítási pályázat folytatódik"

  1. Banicz jozsef | 2017-02-05 at 17:59 | Válasz

    De azt nem irja je, hogy hol lehet igenyelni a tam0gatast?

  2. Stummer andrasne | 2017-02-06 at 08:23 | Válasz

    Hol lehet igenyelni futes korszerusitest milyen papirokra van szukseg.

  3. ez a hitel utófinanszírozású? kapok hitelt ha már kifizettem?

  4. Rékasy Csilla | 2018-04-13 at 05:29 | Válasz

    Hűtőgépcsere érdekel. Határidőt, részleteket keresek, mert nem találtam…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*