Ilyen idő lesz a hosszú hétvégén <<< MUTATJUK

Ilyen idő lesz a hosszú hétvégén <<< MUTATJUK

A jelenlegi állás szerint nagyon kellemes lesz a hosszú hétvége, eső csak helyenként fordulhat elő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombatra és vasárnapra csak Békés és Csongrád megyére adott ki figyelmeztetést a hőség miatt.

Csütörtök estig sok napsütés mellett gomolyfelhők is lesznek az égen, amelyből elsősorban a keleti határvidéken néhol és esetleg a Dunántúlon itt-ott valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, de erős vagy viharos széllökések csak zivatar környezetében valószínűek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű. Késő estére 19 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Általában gyenge vagy mérsékelt, változó irányú szél várható a tavak környezetében. A kora délutáni órákig azonban a Balaton nyugati részén északias irányból időnként kissé megélénkülhet a szél. Napos idő várható gomolyfelhőkkel. Csapadéknak kicsi a valószínűsége. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 fok körül alakul. Késő estére 21 fok köré süllyed a hőmérséklet.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 24 fokos.

Péntekre virradó éjszaka fokozatosan mindenütt kiderül az ég, megszűnnek a záporok. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 14 és 20 fok között alakul, de helyenként ennél hűvösebb is lehet a hajnal.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, néhol zápor, zivatar előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, csupán zivatar környezetében fordulhat elő átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Szombaton kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható, elsősorban a déli határvidéken alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, csupán zivatar környezetében fordulhat elő átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 33 fok között alakul.

Vasárnap szintén kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható, néhol zápor, zivatar előfordulhat. Az északi szél időnként megélénkül, csak zivatar környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Hétfőn kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

 cikk  forrása: Napi.hu/

error: Content is protected !!