INGYEN PÉNZT ADNAK ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK CSERÉJÉRE, MEGÚJULÓ ENERGIÁHOZ KAPCSOLÓDÓ FELÚJÍTÁSRA – LEGALÁBB 500 EZER FORINTOT KAP HA LAKÁSBAN ÉL …OLVAS TOVÁBB A CIKKBEN

INGYEN PÉNZT ADNAK ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK CSERÉJÉRE, MEGÚJULÓ ENERGIÁHOZ KAPCSOLÓDÓ FELÚJÍTÁSRA – LEGALÁBB 500 EZER FORINTOT KAP HA LAKÁSBAN ÉL …OLVAS TOVÁBB A CIKKBEN

INGYEN PÉNZT ADNAK ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK CSERÉJÉRE, MEGÚJULÓ ENERGIÁHOZ KAPCSOLÓDÓ FELÚJÍTÁSRA – LEGALÁBB 500 EZER FORINTOT KAP HA LAKÁSBAN ÉL, LEGALÁBB 1 MILLIÓT HA CSALÁDI HÁZBAN , HA IGÉNYLI, DE ENNÉL JÓVAL TÖBB IS LEHET!

TÖBB MILLIÓS ENERGETIKAI TÁMOGATÁS MAGÁNSZEMÉLYEKNEK!

Itt vannak a pontos részletek >>
A korábbi támogatásokhoz képest többféle beruházásra és kevésbé szigorú feltételek mellett lehet felvenni a lakóépületek energetikai felújítására szánt nulla kamatozású hitelt. A 120 milliárdos keret háromnegyede családi házak, negyede társasházak felújítását segíti.

Magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek igényelhetik, minimum 10%-os saját forrással, többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére.

A visszatérítendő hitelösszeg minimuma 500.000 Ft, maximuma magánszemélyek esetén 10 millió, társasházak és lakásszövetkezetek esetén pedig lakásonként 7 millió forint. A hitel futamideje maximum 20 év lehet.

A hitel 2017. április 24-től igényelhető országszerte az MFB Pontokon.
A tájékoztatás nem teljes körű, a hiteligénylést megelőzően kérjük olvassa el a részletes termékleírást (GINOP, VEKOP), illetve vegye fel a kapcsolatot az Ön számára legkönnyebben elérhető MFB Pont munkatársaival!-írja a https://www.mfbpont.hu.

A legfeljebb 20 éves futamidővel felvehető hitel könnyített feltételekkel vehető fel. Hangsúlyozta, a vissza nem térítendő támogatások esetén sokkal szigorúbbak a feltételek, emellett a kétféle támogatás nem zárja ki egymást. „A kamatmentes hitellel ki lehet majd egészíteni az Otthon Melege program pályázatát is” – mutatott rá.
Kiemelte, a visszatérítendő támogatás igényelhető szinte minden célra, amivel energiát lehet megtakarítani, egyebek mellett
épületek szigetelésére,
nyílászárók cseréjére,
a fűtés teljes korszerűsítésére, beleértve a kazánok cseréjét kondenzációs kazánra,
emellett a megújuló energiaforrásokra való áttérésre,
illetve az elektromos rendszerek felújítására is.

Nem kell sokat várni a megtérülésre
Szabó Zsolt arra is kitért, hogy a felvett hitelek törlesztőrészleteit várhatóan fizetni lehet majd a beruházás által elért havi megtakarításból.

A beruházásokhoz 10 százalékos önrész szükséges, a költségek 90 százaléka fedezhető a támogatásból. A szerződés megkötése után a tervezett beruházást 18 hónapon belül kell megvalósítani, a törlesztésnél a türelmi idő 12 hónap, a kamatmentes hitel futamideje 20 év is lehet. Az igényléseket a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pontok hálózatában lehet majd benyújtani.

Legalább egymilliós beruházás szükséges.

A teljes összeg 75 százalékát igényelhetik családi házban élők, 25 százalékát a társasházak és lakásszövetkezetek. Családi házak esetében 1-10 millió forint közötti, társasházaknál lakásonként 1-7 millió forint közötti összegre lehet pályázni.

Szabó Zsolt elmondta: számításaik szerint a keret mintegy 50 ezer igénylőnek lenne elég, ha csak szigetelést és nyílászáró-cserét hajtanának végre, de ha a fűtés korszerűsítését vagy megújuló energia alkalmazását is tervezik, akkor 25 ezer körül lehet ez a szám. Az államtitkár szerint ilyen széleskörűen meghirdetett pályázat korábban nem volt.

A 120 milliárdos keret újratöltődik
A politikus tájékoztatása szerint a pályázati kiírás várhatóan decemberben, de legkésőbb jövő januárban jelenik meg. A pályázati felhívás 2022-ig, illetve a 120 milliárdos forrás kimerüléséig lesz nyitva. A forrást két operatív program, a GINOP és a VEKOP fedezi. Az uniós visszatérítendő támogatás alkalmazása ugyanakkor azt is jelenti, hogy a keret visszatöltődik, tehát lesz lehetőség arra, hogy később újabb jelentkezők is igényelhessenek ebből a forrásból.

Az MFB Pontok teljes listáját ide kattintva érheti el, az Önhöz, vagy vállalkozásához legközelebb eső fiókot a fiókkereső segítségével találhatja meg!

Forrás : http://magyarepitok.hu

error: Content is protected !!