Ítéletidő! Jön a hó és a 100km/órás szélvihar – Markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést és viharos széllökéseket

Even more rain!

Ítéletidő! Jön a hó és a 100km/órás szélvihar – Markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést és viharos széllökéseket

A hegyekben vasárnap akár hó is eshet.

Vasárnap estétől hó is eshet a hegyekben

Nyugodtabb, szárazabb hétköznapok után hétvégén ismét szeles, hideg, csapadékos idő körvonalazódik.

Pénteken napközben észak, északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat erős széllel, esővel. Az északnyugati szelet északkeleten, majd a Dunántúlon kísérhetik viharos lökések. A hőmérséklet még nem esik vissza jelentősebben, a legmagasabb értékek 11 és 19 fok között alakulhatnak, de néhol délen akár 20 fok is előfordulhat.

Szombaton túlnyomóan felhős időre kell készülni. A felhőkből elszórtan gyenge csapadék, zápor előfordulhat. A Dunántúlon lehet szelesebb az idő, itt az élénk északnyugati szelet, északnyugaton erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. Visszaesik a hőmérséklet, délután 10-15 fok valószínű.

Vasárnap kifejezetten szeles, hideg időre van kilátás. A délután folyamán egy markáns hidegfront érkezhet északnyugat felől, mely több fokkal hidegebb levegővel árazthatja majd el a Kárpát-medencét,írja  az idokep.hu

Leeshet az első hó?

A hideg levegő viharos északnyugati széllel és helyenként jelentősebb mennyiségű csapadékkal érkezik meg. A felszín közeli csúcshőmérséklet északon helyenként még a 10 fokot sem éri majd el, de a magasban is jelentős lehűlés megy végbe. A legfrissebb előrejelzések szerint a 700-1500 m közötti szinteken akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet, emiatt magasabb hegységeinkben az esőt estétől átmenetileg havas eső, havazás is felválthatja, megmaradó, összefüggő hóréteg azonban várhatóan nem fog kialakulni.

Kamerakép a 2016. október 11-es kékestetői havazásról

Tavaly a mostanihoz hasonló időjárási helyzet okozott havazást a Kékestetőn.

error: Content is protected !!