Itt a tanévkezdés!!! Ezek a támogatások járnak a családoknak >>>

Itt a tanévkezdés!!! Ezek a támogatások járnak a családoknak >>>

Gyerekenként akár 40-50 ezer forintba is kerülhet az idei beiskolázás.

Önsegélyező pénztárral csökkenthetőek ezek a költségek az szja-jóváírásnak köszönhetően.

Közel 90 ezer első osztályos kezdheti meg az általános iskolai tanévet szeptember 3-án, egy leendő elsős beiskolázása körülbelül 40-50 ezer forintba kerül, ha a különféle hipermarketek és írószerboltok átlagárait vesszük figyelembe. A tankönyveket ugyan ingyen kapják az 1-9. osztályos tanulók, ám ezeken kívül is számtalan költség merülhet fel – írja közleményében a Grantis Hungary.

Egy gerinckímélő iskolatáska márkától függően 13-20 ezer forintot is lehet. Ezen kívül tolltartót, írószereket, füzeteket, illetve az elsős tananyaghoz szükséges segédeszközöket kell vásárolni (pl. postairón, betűkártya, számolókorong). Rajz- és technikaórára az írólaptól kezdve a ragasztóig és a vízfestékig számtalan eszközt be kell szerezni. Testnevelésórára tornaruhát kell venni, teremcipőt viszont aligha kapunk 10 ezer forint alatt.

Ezek együttes összege idén 40-50 ezer forint körül alakulhat gyerekenként.

Ezek a költségek egy önsegélyező pénztári megtakarítással csökkenthetők. Az éves pénztári befizetések után 20 százaléknyi adójóváírás igényelhető 150 ezer forintos értékhatárig. A törvény értelmében 2018-ban gyermekenként legfeljebb 138 ezer forint pénztári megtakarítás fordítható tankönyvekre, tanszerekre és ruházati cikkekre. A Grantis számításai szerint a pénztár költségeit is beszámolva 15 százalékkal lehet a tanszerek és ruházati cikkek árát csökkenteni. Egy háromgyerekes család így akár 23 ezer forintot is spórolhat a beiskolázáson.

Iskolakezdési támogatás

Ingyen tankönyv >>>

error: Content is protected !!