Itt az ingyen jogsi >>> Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját!!!

Itt az ingyen jogsi >>> Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját!!!

A tanfolyam és a vizsga díjának visszatérítése 25 ezer forintos értékhatárig jár, és abban az esetben is igényelhető, ha valaki a KRESZ vizsga után nem vesz részt azonnal gyakorlati oktatáson.

A kormány szerint az intézkedés, amellett, hogy sok 20 év alattinak anyagilag is komoly segítséget jelent, növeli a mobilitást, valamint a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedésének esélyeit. Évente közel 50 ezer 20 évnél fiatalabb kísérel meg KRESZ vizsgát tenni, ebből több mint 30 ezren teljesítik sikerrel azt.

A B kategóriás jogosítványhoz szükséges e-learning KRESZ tanfolyam díja, általában 15-25 ezer forint, a vizsga díja pedig 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket. Az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni, az ezzel kapcsolatos teendőket a Magyar Államkincsár intézi, további információkat pedig az Új Nemzedék Központtól lehet kérni.

1 Comment on "Itt az ingyen jogsi >>> Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját!!!"

 1. Pénzes Márk | 2018-07-09 at 06:50 | Válasz

  Ez mind szép és jó…..
  Csak a legtöbb ember akiknek tényleg kellene ez a támogatás, vagy legalábbis jól jönne azok 20-30 év közöttiek…..
  Én is 20 vagyok, lassan 21 és hogy el tudjak kezdeni dolgozni a szakmámban mert hát persze hiába vagyok nappali tagozatos diák a családi pótlék ugyebát nem jár már ami egy kicsit is segítene…..
  Tehát melóznom kéne ezerrel….. de ezzel nincs is baj.
  Csak nemértem hogy miért ilyen szűkös a korhatár, hiszen akik kijönnek a szakközépből, szakmunkásból vagy akár honnan azok általában már 20 évesek vagy azon felüliek és őket kéne inkább támogatni / minket kéne inkább támogatni szerintem……
  Hiszen nekünk tényleg szükségünk lenne a jogosítványra…..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*