Jönnek a kemény mínuszok, ilyen időjárás várható az ünnepekre – Mutatjuk:

Jönnek a kemény mínuszok, ilyen időjárás várható az ünnepekre – Mutatjuk:

Lecsapnak a kemény mínuszok, de más kellemetlenség is érkezik
A hideg után esős, borult időszak következik, havazásra nem sok helyen lehet számítani.

Szerdán borult idő lesz, és napközben északon, északkeleten, valamint a keleti határ mentén néhol egy-egy hózápor is előfordulhat. Ismét erős fagyokra kell készülni. Délután is csak -1, +3 fokot mérhetünk.

Csütörtökön az ország nagy részén ismét megnövekszik a felhőzet, az északi tájakon havas eső, gyenge havazás, néhol ónos eső is előfordulhat, nyugatabbra azonban estétől eső váltja a havat. A szél csak helyenként élénkül meg, napközben 0-5 fokra van kilátás.

Előreláthatólag péntek estétől és a szombati nap első felében csapadékosabb időre van kilátás. Enyhül azonban az idő, főként esőre számíthatunk, csak északon és keleten válthat át havazásba a csapadék az éjjeli, hajnali órákban. Pénteken élénk, szombaton néhol erős szélre kell számítanunk. Napközben 2-8 fok valószínű.

Országos előrejelzés: csütörtök

Kezdetben erősen és gyengén felhős területek egyaránt lehetnek, majd a déli óráktól északnyugat felől vastagszik, záródik a felhőzet, késő délután már országszerte nagyrészt borult időre számíthatunk. Éjszaka, reggel, délelőtt helyenként hószállingózás kialakulhat, majd a déli óráktól északnyugaton, északon, késő délutántól délen is többfelé várható csapadék: keleten hó, a középső tájakon hó, havas eső, nyugaton egyre inkább havas eső, eső. A nyugati, délnyugati szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Országos előrejelzés: péntek

Általában erősen felhős lesz az ég. Éjszaka elszórta valószínű vegyes halmazállapotú csapadék, amely reggelre a Tiszántúlon is megszűnik. Napközben helyenként alakulhat ki kisebb eső, néhol havas eső, majd estétől észak felől nő a csapadék esélye. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombattól sem változik az időjárásunk, változékony borult hűvös időn lesz karácsonykor, lehet hó, havazás és eső is bárhol előfordulhat! – Boldog karácsonyt mindenkinek! – Forrás : met.hu

error: Content is protected !!