Jövőhónapban indul a 12 millió forintos pályázat >>> erre adják!

12 millió ft-ra lehet pályázni >>> Jövőhónapban indul a 12 millió forintos pályázat >>> erre adják!

2018-ban és 2019-ben is indul ez a pályázat!!!

Vidéken élne? Most egy csomó pénzt kaphat hozzá!

Száz százalékos és vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek jövő év Szeptember 14-étől a beruházást tervező fiatal gazdálkodók. Ez derül ki az agrárium generációváltását, valamint a vidék népességmegtartó képességét szolgáló pályázati kiírásból.

A fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapítását támogatja a Miniszterelnökség által kiírt mintegy 37,75 milliárd forint keretösszegű pályázat, amely egyúttal az agrárium generációváltását, valamint a vidék népességmegtartó képességét is szolgálja. Közölték, a kormány a 2020-ig tartó uniós időszakban a Vidékfejlesztési Programban külön alprogram keretében támogatja a fiatal, 18 és 40 év közötti gazdálkodókat, hiszen a generációváltás és a mezőgazdasági tevékenység hosszú távú megtartása érdekében elengedhetetlen a megfelelő szakmai képzettséggel és gyakorlattal rendelkező fiatal gazdálkodók helyzetbe hozása.

A most megjelent felhívás keretében újonnan létrehozott mezőgazdasági vállalkozás támogatására, az üzleti tervben vállalt, azzal szorosan összefüggő és ahhoz kapcsolódó kötelezettségek teljesítésére nyerhető forrás. A fiatal gazdálkodók 40 ezer eurónak megfelelő forintösszegre nyújthatják be igényüket. Az elnyert támogatást öt éves kötelezettségvállalás mellett, két részletben kaphatják meg céljaik megvalósítása érdekében. Korábbi cikkünk

error: Content is protected !!