Kell az 50 ezer forint állami támogatás? Már csak néhány napod maradt >>>

Kell az 50 ezer forint állami támogatás? Már csak néhány napod maradt >>>

Így adnak 50 ezer ft állami támogatást!

Azok a vállalkozások, amelyek 2016. december 31-éig bejelentették, regisztrációs számot kértek arra, hogy 2017. január 1-jétől az újonnan online pénztárgép használatára kötelezettek körébe tartoznak és legkésőbb május 2-án üzembe helyezik a kasszákat, május 15-éig kérhetik a gépenkénti 50 ezer forintos állami támogatást –  mondta az adószakértő az M1-en.

Vámosi-Nagy Szabolcs szerint több tízezer kisvállalkozóról van szó. Online kassza használatát írták elő az új körben egyebek mellett a taxisoknak, a plasztikai sebészeknek, a gépjármű-alkatrész kereskedőknek, a fürdőszolgáltatást nyújtóknak. Az eredeti határidő az üzembe helyezésre április 30. volt, de az hétvégére esett. A vállalkozások legfeljebb öt online kasszára kérhetik a gépenkénti 50 ezer forintos támogatást.

A május 15-i határidő az állami támogatás igénylésére jogvesztő – hívta fel az érintettek figyelmét az adószakértő.

100 ezer forint bírság

Aki nem használ online pénztárgépet, de a jogszabály szerint kötelezett rá, az az ellenőrzések során alkalmanként legalább százezer forintos bírságra számíthat. Az online pénztárgépek alkalmazásának kiterjesztését a gazdasági folyamatok további fehérítése indokolta, ugyanis a becslések szerint a magyar gazdaság negyede-ötöde nem adózik – mondta Vámosi-Nagy Szabolcs.

error: Content is protected !!