Kéménye van ??? Ki fogja önnél vizsgálni a kéményt? Mutatjuk a térképet! Nézze meg >>>

Kéménye van ??? Ki fogja önnél vizsgálni a kéményt? Mutatjuk a térképet! Nézze meg >>>

Az ország közel 2600 településén már a katasztrófavédelem dolgozói végzik a kéményseprést, hétszáznál is több helyen viszont fenntartotta az önkormányzat a régi szerződését.

A katasztrófavédelem dolgozóit várhatják az ország nagy részén a kötelező kéményellenőrzésre. A kéményeket évente egyszer átnézik, ráadásul ingyen – kivéve persze, ha a két, hétköznapi munkaidőre megadott időpont egyike sem megfelelő, akkor már fizetni kell. Tavaly óta a katasztrófavédelmisek végzik el a vizsgálatot ott, ahol az önkormányzat nem hosszabbított szerződést az előző szolgáltatóval.

A katasztrófavédelem kéményseprői összesen 2582 településen dolgoznak, több mint hétszáz városban és faluban azonban más végzi el ezeket a munkákat. Elkészült a részletes térkép is, amelyen települési bontásban kikeresheti mindenki, a saját lakhelyén ki fogja megvizsgálni a kéményeket és az égéstermék-elvezetőt.

A katasztrófavédelem kéményseprői tizenhét megye 2582 településén látják el a kéményellenőrzési és tisztítási tevékenységet a lakosság körében. A gazdálkodó szervezetek részére a kéményseprőipari tevékenységet országos szinten továbbra is az ellátási területen nyilvántartásba vett szolgáltató, megrendelés alapján végzi.

error: Content is protected !!