LUXUSCIKK LESZ A ZÖLDSÉG A MAGYAR ASZTALOKON! DÖBBENETES DRÁGULÁS JÖN! MUTATJUK A PONTOS ÁRAKAT!

LUXUSCIKK LESZ A ZÖLDSÉG A MAGYAR ASZTALOKON! DÖBBENETES DRÁGULÁS JÖN! MUTATJUK A PONTOS ÁRAKAT!

Sajnos a hideg időjárás nem csupán az embereket viselte meg, hanem a természete is és ez sajnos az árakon is meglátszik a boltokban.Elképesztő a drágulás és további áremelkedés várható a zöldségeknél is.A legtöbb dél Európából származó zöldség lassan megfizethetetlen áron lesz még a diszkont szupermarketekben is, nemhogy a kisboltokban és a helyi zöldségesnél.

Minden elfagyott Olaszországban és Spanyolországban is!!!

A legfrissebb számok szerint az Olaszországból és Spanyolországból származó paradicsom ára csaknem a kétszeresére emelkedett az elmúlt évhez viszonyítva.Csak hogy néhány döbbenetes számot is lássunk a budapesti nagybani piacon a fürtös paradicsom kilójának ára jelenleg 770 forint!! (igen ez a nagybani piac ára) tavaly ugyanekkor ez az ár az ár mindössze 374 forint volt.Ha valami különlegesebbre vágyunk…nem is kell annyira különlegesnek lennie de mindannyian imádjuk az apró piros, édes koktélparadicsomot..most ez már valóban a megfizethetetlen kategória, ugyanis kilója jelenleg 1660 forint a nagybani piacon, a tavalyi 770 forintos ár helyett! A kaliforniai paprikáért is többet kell fizetni, a nagybani árak 600 forintról 1000 forint közelébe emelkedtek egy év alatt.

A Békéscsabai nagybani piac árai is nagyon nagyot drágultak egyik napról a másikra! A paradicsom és a paprika is 800 ft körül mozog, a brokkoli 1000ft a Padlizsán és a Cukkini a héten ment lejebb 900ft-ra!

A legnagyobb mértékű áremelkedést a cukkini esetében mutatott a statisztika: az elmúlt évhez képest több mint a háromszorosára drágult a termék, 515 forintról 1600 forint fölé emelkedtek az árak.

A padlizsánnál sem jó a helyzet, ez a termék közel háromszorosára emelkedett, jelenleg 1500 forint felett van a kilónkénti ára, tavaly pedig 535 forintot kellett fizetni 1 kilóért!

A jégsaláta darabja 200-ról 580 forintra nőtt, ahogy a kelkáposzta, a karfiol és a brokkoli is sokkolóan drágább lett.

Be the first to comment on "LUXUSCIKK LESZ A ZÖLDSÉG A MAGYAR ASZTALOKON! DÖBBENETES DRÁGULÁS JÖN! MUTATJUK A PONTOS ÁRAKAT!"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


8 − 7 =

error: Content is protected !!