Magyar Péter hatalmas bejelentést tett, a Fidesznek valószínű vége!

Magyar Péter hatalmas bejelentést tett, a Fidesznek valószínű vége!

Magyar Péter hatalmas bejelentést tett, a Fidesznek valószínű vége! Ismét tüntettek Magyar Péterék, és egyre többen vannak a Tisza párt rajongók!

Lassan három hónapja dúl a kommunikációs háború a Fidesz és Magyar Péter között, és minden jel arra mutat, hogy a Rogán Antal vezette, sokáig legyőzhetetlennek hitt, milliárdokkal fűtött propagandagépezet vesztésre áll. Magyar továbbra is a legérdekesebb ember az országban, mindenki rá kíváncsi, körülötte forog a közbeszéd, a karaktergyilkossági akciók lepattannak róla. A Tisza párt támogatottságát már húsz százalék fölé mérik a közvélemény-kutatók, márpedig ezt a szintet önálló pártként a NER évei alatt egyedül a Vona-féle Jobbiknak sikerült pár évre elérnie. Az egész Magyar-jelenség ráadásul továbbra is lendületben, felfelé ívelő pályán van, miközben a Fidesz defenzívába szorult, ami egészen példátlan, és számukra szokatlan, már-már ismeretlen terep.Nézzük végig, hogy a két fél hogyan áll, milyen eszközöket vet be, mire hajt, és miben reménykedhet ebben a kommunikációs háborúban.

Magyar, a népszerű

Folyamatosan dupla vagy semmit játszik, és mindig nyer – írták Magyar hazárdjátékáról pár hete, és ez a sorozata azóta is folytatódott. Megvolt a kockázata, hogy az április 6-i tüntetésére kevesen mennek ki, érdektelenségbe fullad, és azzal oda a varázs. Pont az ellenkezője történt. Megvolt az esély, hogy a vidéki túrán kiderül, hogy a Nagykörúton kívül a kutya se kíváncsi Magyar Péterre – erre pár tízezres kisvárosokban jöttek össze ezres tömegek meghallgatni, lehetetlen időpontokban, szemerkélő esőben, tíz fokban. A következő szint, az anyák napi tüntetés megint elég merész húzás. Debrecen többszörösen is szimbolikus erejű helyszín: az egyik legfideszesebb magyar város, a kegyelmi botrányban megtépázott református egyház fellegvára, az épülő gigantikus akkumulátor- és elektromosautó-gyárakkal a Fidesz által megálmodott magyar jövő mintavárosa. Ha itt megtelik a főtér (ami szép nagy, ránézésre húszezer embert elbír), az újabb megrendítő pofon lehet a Fidesznek, és a sziklaszilárd vidéki fideszes hátország legendájának.Ha azt keressük, ki volt utoljára a magyar politikában ilyen Magyar Péter-szerű figura, ki mutatott ilyen erőt, lendületet, magabiztosságot, kiből sugárzott ennyi energia, kit fogadott ilyen lelkesedéssel a közönsége, kicsit zavarba ejtő módon arra jutunk,hogy a fiatal Orbán Viktor volt ez a politikus.

Ironikus, hogy most a fideszes propaganda gúnyosan messiásozza Magyart, miközben a fiatal Orbán pont ugyanilyen messiás volt, akitől azt várta mindenki, hogy eltakarítja a Horn Gyula, később Gyurcsány Ferenc fémjelezte, korrupt és inkompetens rendszert. Most Magyartól pont ugyanígy várják a hívei, hogy eltakarítja az Orbán fémjelezte korrupt és inkompetens rendszert. És éppen ezért nem talál rajta fogást a Fidesz: a szimpatizánsai már annyira besokalltak a fideszes propagandától, hogy teljesen immunisak lettek rá.

error: Content is protected !!