Megjött a régi kedvencünk: NOKIA 3310

Itt az új Nokia 3310 mobil >>> Megjött a régi kedvencünk: NOKIA 3310

A visszatérő Nokia leginkább az androidos új mobiljaival szeretne újra vevőkre találni, a figyelmet mégis az irányította rájuk, hogy elkészítették a 3310-es modernizált változatát. Ezt próbáltuk ki Barcelonában, a mobilkongresszuson.

A 17 évvel ezelőtti Nokia 3310  a maga idejében a legnépszerűbb telefon volt, több mint 126 millió darabot adtak el belőle – nyilván a cég a nosztalgiára épít az új modellel. És picit a miénk, magyaroké is volt a Nokia, amíg itt is gyártották a mobiljaikat, és még ma is hatalmas fejlesztőközpontjuk van nálunk – igaz, ott elsősorban hálózati technológiákkal foglalkoznak a mérnökeink.

A finn HMD csapata – a Nokia márkanéven futó mobilok gyártója – úgy véli, jó lesz az új 3310 második telefonnak, és a vidám, színes kütyük valóban jól passzolnának a zenei fesztiválokhoz. De akár gyerekek első telefonjának is megteszi, és a Nokia bátran építhetne arra, hogy a kevés eredeti európai márka egyike, hátha vannak még olyanok, akikben dübörög némi kontinentális patriotizmus. Figyelem >>> sokat ne várjanak a készüléktől, ez nem okostelefon.

Három gombnyomás egy C betű

A Nokia néhány hete dobta a bombát az állóvízbe az új Nokia 3310 bejelentésével, és tegnap lehetett először kipróbálni a feltámasztott legendát.

A telefon operációs rendszere a Nokia Series 30+, nagyon könnyű navigálni rajta, pillanatok alatt megtalálhatók a mobil legfontosabb funkciói. A két leggyakrabban használt valószínűleg az Opera mini böngésző lesz (mondjuk az érdekes kérdés, hogyan fog megjelenni egy weboldal a 3310-esen) és természetesen a Snake. Amióta bejelentették a modellt, mindenki azon izgult, hogy a klasszikus kígyós játékot beleteszik-e. Beletették, a Gameloft által kicsit továbbfejlesztve (például már egynél több színt használ, skandalum).

Egy hónap egy töltéssel, ha nem nyúlunk hozzá

Az okostelefonok korában a régi szép időkre emlékezők mindig az akkumulátoridőt emlegetik. Ezerszer hallottuk a mondatot, hogy bezzeg a régi Nokiám egy hétig is bírta egy töltéssel. Persze, hogy bírta, hiszen csak telefonálni lehetett vele. A Nokia viszont annyira büszke erre, hogy a mostani 3310-est is úgy alakították, hogy ne kelljen sokszor konnektorba dugni. Ha egyszer száz százalékra töltjük az 1200mAh-es akkumulátort, és utána nem nagyon nyúlunk hozzá, akkor akár egy hónapot is kibír újabb töltés nélkül. Ráadásul majdnem egy egész napot lehet vele folyamatosan, megállás nélkül beszélgetni úgy, hogy nem merül le. Azért ez nem rossz, főleg, ha olyan helyre megyünk, ahol netezni nem akarunk, de azért jó, ha el tudnak érni minket.

Ötveneurós (nagyjából 15 ezer forintos) ára miatt valószínűleg sokan megveszik, már csak a régi szép emlékek miatt is.

 

error: Content is protected !!