Mentősök dobják össze a pénzt a rendőrök által megbüntetett, 4 éves, leukémiás kislány szüleinek

Mentősök dobják össze a pénzt a rendőrök által megbüntetett, 4 éves, leukémiás kislány szüleinek

Szerdán történt a dolog egy családdal, akik a húszéves Opeljükkel hozták fel 180 kilométerről a kislányukat a soros kemoterápiás kezelésére.

Az autó a környezetvédelmi osztályba sorolása miatt a szmogriadó alatt nem közlekedhetett volna Budapesten.

A gyereket az előzetes tervek ellenére bent tartották a fővárosi kórházban, az egyedül hazainduló apát – annak ellenére, hogy nála voltak a kezelést bizonyító papírok – a rendőrök 15 ezer forintra büntették, mert a kocsi szmogriadó idején nem közlekedhetett volna. Annak ellenére nem voltak hajlandók még csak belepillantani sem a papírokba, hogy a riadóra vonatkozó fővárosi rendelet szerint az orvosi kezelésre igyekvők mentesülnek a korlátozás alól.

A sztorit sok más lap mellett átvette a Blikk is. Először náluk jelentkezett Károly, a mentősofőr, akivel az imént nekem is sikerült beszélnem. Károlyt és kollégáit felháborította az eset, mert ők pontosan tudják, hogy egy ilyen kezelés miatt a család mentőt nem hívhatott volna, a legyengült immunrendszerű gyerekkel pedig nem szabad vonattal vagy busszal utazni, így nem lehetett más választásuk.

Egy csapat mentős kolléga ezért összeadja a pénzt és kifizeti a büntetést a család helyett. Már felvettem a kapcsolatot az érintettekkel, akik így nemsokára megkaphatják az összeget.

A dolog emberiességi oldalán túl a szmogriadót szabályozó fővárosi rendelet is kitér az ilyen esetekre. A jogszabály 10. paragrafusának “e” pontja kimondja ugyanis:

10. § Az e rendelet 9.§ b) pontja alapján hozott forgalomkorlátozás alól mentesülnek:

.

e) a külön jogszabályban meghatározott betegszállító járművek, valamint a kórházi és járóbetegellátásra,

kezelésre beutalt, előjegyzett beteget szállító gépjárművek;

 

 

 

 

 

 

Forrás:444.hu

error: Content is protected !!